27 juni 2012

Dagens små inköp


Dagens fynd efter en liten tur till Linköping efter jobbet: en lampfot i teak och glas, liten lövburk med lock, porslinsburk med sommarblommor från Alingsås keramik samt en köksalmanacka från 1968. Tänk, vi är av samma årgång, jag och den där kantstötta gamla boken...
Mest glad blev jag över att hitta lampfoten, den är riktigt tung och maffig. Dock fortsätter letandet efter den ultimata skärmen som kommer att göra foten rättvisa. Den jag har nu funkar, men den är inte helt OK. Jag skulle vilja hitta en helt rak modell, gärna i något snyggt retrotyg.

 

Den lilla lövburken hade redan två "storasyskon" som väntade här hemma. Så nu blev de en liten samling.

21 juni 2012

Lite småfynd på en onsdag


Varje onsdag under sommaren är det bakluckeloppis i  Folkets Park i Linköping. Jag brukar åka dit de onsdagar jag har möjlighet, fyndfaktorn och utbudet brukar vara ganska högt. I onsdags var det dock inte så många försäljare, säkert kommer det igång mer längre fram i sommar när fler har semester.
Tre näpna ugglor från Norrman var iallafall ett köp jag var mycket nöjd med. Är man Norrmans-nörd så är man...


Och de fann sig genast tillrätta med den ugglan som redan hängde på väggen.

 

 Plåtbrickor med handtag har jag ju som bekant redan ett par stycken...



...men det är ju så himla kul när man hittar en färg man inte redan har! Nu går traven snart inte in i skåpet!

19 juni 2012

En vit string


Äntligen bjuder vädergudarna på något annat än regn! Passar på att fota stringpiedestalen som fick följa med hem efter helgens fyndjakt. Jag är svag för string, så svag att jag omöjligt kan lämna kvar en dylik pjäs på en loppis, speciellt till det blygsamma priset av 50 kronor. 
Visste bara inte var jag skulle ställa den...


...men kom fram till att den passade bra ute på på trappen. Iallafall under sommaren.

15 juni 2012

Krukor


Igår var jag på ett möte i Linköping, och när jag är det försöker jag hinna med åtminstone en loppis på vägen hem. Och igår var inget undantag, fast jag egentligen inte hade tid tog jag en sväng till återvinningen. Jag skulle hem o laga middag och efter mitt loppisbesök insåg jag att middagen fick bli färdiggrillad kyckling och potatissallad om vi över huvudtaget skulle hinna i tid till kvällen skolavslutning.  
Hittade jag något då? Jo, lite ytterkrukor i olika modeller. Bla denna, egentligen inte riktigt min smak, men står det Uppsala Ekeby i botten och 10 kronor på prislappen vore det kriminellt att inte köpa den.

  

Denna har en given plats i mitt 70-talsvardagsrum. I botten står det att den är tillverkad i Gamla Linköping. Där har man ju varit några gånger...



En tysk, som också fick följa med hem. Kommer nog också att finna sin plats så småningom.



Fast jag inte själv har kvar min Lansettservis så är det kul att fortsätta samla till Sandra. Detta uppläggningsfat blev mitt för ynka 25 kronor. Visserligen är glasyren sprucken o lite ful på sina ställen, men ändå, ett riktigt fynd tycker jag.

13 juni 2012

Presenter o lite fynd



Jag har under min utbildningstid haft turen att ha en mentor. Ing-Marie heter hon och arbetar som rektor i samma kommun som mig. Hon har varit en enorm tillgång och ett stort stöd för mig det senaste året och jag hoppas att vi fortsätter att hålla kontakten även efter att min utbildning är klar.
Hon vet om mitt enorma loppisintresse och vad för typ av grejor jag gillar, så gissa om jag blev glad när jag fick den här tavlan av henne! Visst är den jättefin?
  


 Jag har fått alleles för många fina presenter den här veckan, fler än vad jag förtjänar. Vi hade sommarfest på jobbet igår (som vi inledde med ett svettigt zumbapass-mycket uppskattat!) och av mina anställda fick jag denna härligt somriga blomgrupp.




När jag ändå var i fotartagen så kunde jag inte låta  bli att leka med min nya kamera lite...

 
 
En anställd, som läst min blogg och sett vad jag gillar hade rensat i sina skåp och undrade om jag ville ha dessa (klart jag ville!). Den bruna ljuslyktan tyckte jag att jag sett förut...



...och mycket riktigt, i ett av min "loppisskåp" stod den, fast i blått. Nu får de pryda altanbordet i väntan på mysiga sommarkvällar då man kan sitta ute precis hur länge som helst.



Ljusstakarna som jag hittade i helgen får också äran att hänga på altanen. De är lite skamfilade, rostiga och nötta och en glasbit saknas, så då passar de alldeles utmärkt ute, då är det bara snyggt om de rostar ännu mer.


Dessa två stjärnor (varav den ena köptes i helgen) får agera bling-bling i vildvinet.


9 juni 2012

Loppislördag


Idag var det Kisa BK:s årliga jätteloppis och jag var förstås på plats. Där brukar göra stora och många fynd så förväntningarna var höga. Hade tom fått med mig största sonen till bärhjälp.
Nu hade jag ju inte behövt någon hjälp att bära, för det enda jag köpte var denna ljuslykta från Gabriel! Iochförsig har jag ju en likadan redan, men det kan alltid vara bra att ha i reserv, speciellt när huset bebos av två katter som stundtals får en släng av ADHD eller nåt liknande och då vet man inte vad som går i kras.



Sandra köpte denna stol för två selmor. Jättesnygg modell, men tyget är skitigt så den behöver kläs om. Väl hemma hos oss kom hon på att den nog skulle bli klumpig i hennes lägenhet o lämnade kvar den hos oss...



 ...och tog hem denna gröna, lite nättare fotölj istället! Helt plötsligt har jag en fotölj med skitigt tyg stående i min hall!


 Nej, loppisen i Kisa var en stor besvikelse, vi drog snart vidare till Djupdalens loppis som ligger på vägen in till Linköping. De har bara öppet lördagar under sommarmånaderna och där brukar jag alltid hitta nåt. Sedan ligger den så mysigt mitt inne i skogen, så det är härligt bara att åka dit och ta en fika. Idag fick bla denna fjäril från Norrmans följa med hem.



 Lite ljusstakar och annan "konst" som ska hänga på altanen. Bilder kommer när jag hängt upp dem, men idag regnar det så in i norden, det är inte läge att pimpa uteplatsen idag.



 Ett par maffiga, tyska vaser, det är saker man bara inte går förbi! Speciellt golvvasen föll mig väldigt i smaken.


                              

Jag hittade en glasljusstake också i en serie som jag samlat på mig en hel del vaser och skålar i. Kommer dessvärre inte ihåg vad den heter.


7 juni 2012

Saknad



En av våra kaniner, Elvis har varit sjuk en tid. Vi har försökt att bota honom, men på sistone vetat att det inte funnits mer att göra för honom. Han har trots det fått fortsätta leva så länge han varit pigg och glad och inte lidit. De senaste dagarna har vi dock sett att han haft ont så därför tog vi beslutet idag att låta honom somna in. Ett mycket jobbigt beslut, men helt rätt för Elvis skull.
Allra värst är det nog för våran andra kanin, Greta som hoppar runt i deras stora utebur och verkar leta efter sin kompis.

5 juni 2012

Fler ljuslyktor


Att jag samlar på brunmurriga ljuslyktor har väl inte undgått någon som läser min blogg...
Nu när det nästintill är fullt på byråar och bord så har de börjat bre ut sig i taket också. Och taket är stort, det gäller bara att inte hänga dem på platser där min man slår huvudet i dem, han svär så förbaskat då!

3 juni 2012

Min första katt!


Idag fyller en mycket gammal tant år... Jag har uppnått den aktningsvärda åldern av 44 år, hua! Men jag undrar, när blir man vuxen? När kommer jag att gilla allt vuxet, sluta springa på Thåströmskonserter och istället tycka att opera är det mest underbara man kan lyssna på, eller när kommer jag att bli så gammal att jag tycker att det svänger käckt om dansband?
Jag vågar knappt tala om det, men jag tycker fortfarande att filmen G är den bästa film som har gjorts och en riktigt mysig filmkväll för mig är en skål popcorn och sen se så många av alla SAW-filmerna man hinner med. På DVD, så man kan stoppa o spola o se de slafsigaste scenerna en gång till... Inte många vuxenpoäng där inte!
Jag har iallafall haft en jättebra födelsedag, och kolla vad familjen hittat åt mig, en Tore Borgkatt! Min första. Och inte nog med det...



...jag fick en kanin också. Shit vad glad jag blev!



Av Sandra fick jag detta halsband från 70-talet. Jättesnyggt, precis min smak.



Stina, min minsta tjej hade gjort en teckning. Visst är hon duktig? Jag ska hitta en bra ram och rama in den.



Av Oskar fick jag mörk choklad. Jag är inte mycket för sötsaker, men just mörk choklad är jag svag för.
Det måste dock vara värt många vuxenpoäng, eller hur!


Sist, men inte inte minst så fick jag en kamera! En alldeles egen kamera, det har jag aldrig haft nån förut. Och dessutom, det bästa av allt, den är BLÅ. Shit, vilka snygga bilder jag kommer att ta till bloggen när jag lärt mig alla finesser!

2 juni 2012

Hungrig?



Jag gillar inte bilder på mat, men jag måste bara visa vad jag åstadkom idag. Minsta dottern konfirmerade sig och efteråt bjöd vi på en exotisk planka som jag fixade till alldeles själv.
Tyckte jag lyckades att få till det riktigt bra, ser faktiskt ganska gott ut eller hur? 

1 juni 2012

Fredag kväll o jag är trött...


Äntligen fredag efter en tokigt hektisk vecka! Enda bloggfyndet är denna tyska ytterkruka, en skönhet i sig som jag hittade helt täckt av damm på en hylla. Efter en ordentlig genomgång av diskborsten här hemma blev den så här fin, väl värda de fem kronor den kostade.
Var en sväng till huvudstaden igår, jag har under ett och ett halvt år deltagit i en ledarskapsutbildning och igår var det avslutning på Skansen med pompa och ståt. Timmen blev sen innan jag slöt mina blå och denna dagen har gått i trötthetens tecken.
Har förresten i dagarna fått reda på att efter semestern väntar ett chefsuppdrag på mig i kommunen. Häftigt, eftersom det var dit jag ville, och med en här utbildningen i ryggen vet jag att jag kommer att klara det.