31 januari 2014

Fredagssmurf


Gymnastsmurfen får representera denna fredag. För visst var det lite så här ni kände er när ni gick hem från jobbet idag? Skuttig, hoppig o full av frihet?
Konstigt att den känslan aldrig infinner sig en måndagmorgon...

30 januari 2014

Att sitta på en kudde


De flesta smurfar utför någonting, de har en tydlig uppgift. De sportar, jobbar och står i.
Men inte den här, han sitter på en kudde. Och det är allt.

29 januari 2014

Den arga kocken


"Reta inte den smurf som bakar."

28 januari 2014

Luffarsmurfen


Allt ha äger ryms i det lilla knytet på pinnen och med lätta kliv och ett stort leende lämnar han huset och beger sig mot okända mål

27 januari 2014

Dagens smurf



Inget får en väl att minnas och vara nostalgisk som gamla leksaker. Det har tom gått så långt att jag köpt leksaker på loppis bara för att "en sån hade jag när jag var liten". Man minns, och saknar. För tyvärr är det ju inte så, att man sparar allt, eller är det tur kanske...
Men lite finns iallafall bevarat, bla mina gamla smurfar. De är alla från 70-talet och lekta flitigt med, och har sedan plockats fram en vända till när mina barn var små. Nu ligger de nerpackade igen (i väntan på barnbarnen?)
Igår när snön ven utanför husknuten och jag inte hade något annat viktigt för mig tog jag fram och fotade dem. Smurferna blev såglada och korten blev bra!
Så denna vecka får bli en smurfvecka. En om dagen kommer de att visas. Det är naturligtvis inte hela samlingen. Men jag visar de bästa, de man lekte mest med.


Först ut är stenålderssmurfen, eller vad han kan heta. Min absoluta favorit. Kanske för att den var röd och hade hår istället för luva. Sen har han ju så glad mun också.

26 januari 2014

Veckans små köp


Även om det inte är direkt högsäsong på fyndfronten nu,  så följer en och annan grej med hem ändå. Ett stort ölglas i Iitalaseerien Kekkerit tex. Klisterlappen borta, och då till ett fyndpris för personalen på Hjärta till hjärta har ingen aning om vad det är för glas. Sitter däremot den röda lappen kvar brukar de försöka ta skrattretande hutlösa priser istället.


Ett Rörstrandfat i serien Granada. Jag vet att det finns skålar som passar till nånstans i skåpen här hemma...


Den blå fågeln från Ego stengods fick en grön kompis. Älskar de här klumpiga djuren, fiskarna har jag ju en liten samling av redan, titta här får ni se.

19 januari 2014

Tur till Linköping


Eftersom snön äntligen har kommit drog större delen av familjen till slalombacken idag. Slalom- och snowboardåkning är ett intresse som jag inte delar med övriga. Jag har provat, men det räckte för mig...
Men det gör inget, jag drog på en liten loppistur till Linköping istället. Det var länge sedan nu, hade faktiskt en släng av abstinens...


En Upsala-Ekebyvas för 30 kronor låter man inte stå kvar på loppisbordet. Speciellt inte när den är så här söt, och det är Mari Simmulson som är formgivaren. Kom mig inte ens för att pruta.


Ibland hittar man fynd där bara emballaget i sig är värt priset som står på. I det här fallet tjugo kronor. Texten på kartongen lovar ett innehåll i form av en "Kitchen-Robot".  Klingar fint i mina öron, en köksrobot skulle passa mig utmärkt, har jag önskat mig länge. 


Ja, så här ser den ut i all sin enkelhet (visst är färgen underbar). Och med tydliga instruktioner på kartongen blir allt glasklart hur de olika delarna ska användas. Kanske inte så mycket robot, verkar som man måste var med på ett hörn och styra manicken...
Men den vinner helt klart i snygghet, och jag ska testa den, var så säkra!


Toksöta porslinsdjur med vippande ögonfransar har jag egentligen alldeles för många. Men de går ju bara inte att motstå, och de här två lär inte bli de sista som följer med hem...



Bling-bling till påskriset. En hel påse.Kommer att bli så fint så!



11 januari 2014

Loppistorka

Jag vet inte hur det är hos er, men här råder total loppistorka. Inspirationen saknas och när jag väl tar mig iväg på en tur så är jag lite småsnål, blir mest förbannad över hutlösa priser och total avsaknad av kunskap hos de som prissätter.



Veckans skörd ryms lätt på en bild, en teakljusstake och en sockerströare, varken mer eller mindre. 



Men det är klart, ljusstaken hamnade ju i gott sällskap. Fast de inte är lika passar de jäkligt bra ihop. Alltid något.


1 januari 2014

2013 - lite av fynden



Så var detta året slut, och då passar väl en liten årbästalista. Efter att bläddrat igenom mina bilder så ser jag att 2013 var året då de stora fynden uteblev, då de riktigt stora köpen fick vänta.
 Men ända, jag har burit hem rätt så mycket prylar ändå! 



Det var detta året jag båbörjade min Festivosamling. Målet var att hitta alla åtta, men snålheten tog överhanden, och jag fick ihop fem (plus några dubletter). Men det var väl ändå inte så dåligt.




Flera tokbilliga kornischer, som efter lite fix och trix räckte både till hallen och köket släpades hem och lyckan var stor. Jag är mycket nöjd över resultatet, och håller ögonen öppna efter fler, det finns många fönster i huset...




Att jag gillar Iittala är väl ingen hemlighet och detta år har jag verkligen utökat min samling. Både ljuslyktor, glas och skålar av alla de sorter har fyndat och burits hem. Skåpshyllorna bågnar, och snart måste jag bestämma mig för vilken sort jag ska samla på...



Men de allra största favoritglasen är väl ändå dessa, som ser ut lite som Iittala, men ändå inte. Hemklickade från Tradera i ett par omgångar, högt älskade och flitigt använda under året!