23 januari 2013

Små samlingar som växer

 Tänk, ofta är det så, först köper man en grej man hittar som man tycker är snygg. Och sen hittar man fler i samma serie, och då måste man ju köpa dem också. Och så har man börjat samla, utan att man egentligen har tänkt sig det. Känner ni igen er?
Som den här stora vasen jag hittade på Återvinningen igår...

 Den hade redan två "småsyskon" som stod och väntade här hemma. Nu står de där, en liten samling. Utan att jag egentligen vet varför.


 Samma sak med dessa två små skönheter som jag hittade på samma ställe som vasen. Den vänstra är av okänt ursprung, och den högra från krukmakeriet i Gamla Linköping . Båda blir ytterligare delar i påbörjade samlingar.


  Men gladast av allt blev jag nog över att hitta en grön Solöga!


  Det hade jag ingen förut, och den ansluter sig en alldeles högst medveten och planerad samling.


Och som förhoppningsvis kommer att bli ännu större. Nu har jag dem inte stående så här på bordet, det var enbart för att fota. Saken är den att jag inte alls har dem framme, det finns helt enkelt ingen plats! Jag har funderat på att härma Lilla Dockan och ha samlingen på väggen för det ser så himla mysigt ut när alla lyser tillsammans, men vilken vägg ska jag då sätta dem på? De är ju också fyllda!

3 kommentarer:

 1. Jo, jag känner igen mig...:)(Än så länge har jag 5 solöga i samma färg, budade lite tokigt på Tradera)

  SvaraRadera
 2. Åh vad glad jag blir när jag ser att jag har lyckats inspirera! :D Jag har mina på en helt vanlig vit tavellist från Ikea. Den är väldigt anonym och stjäl ingen uppmärksamhet från lyktorna. Den liksom bara finns där och visar mina lyktor. Tar inte överdrivet mycket plats heller.

  Ett litet tips, Solöga spricker väldigt lätt. Har nog sagt det innan, men jag tror att de egentligen är för smala och för höga i kombination. Det blir liksom för varmt och man kan höra hur de spricker. Har hänt mig flera gånger och minst en tredjedel av mina lyktor har sprickor. För att inte göra saken värre så brukar jag kolla så att jag har ett bra avstånd mellan lyktorna + att jag ibland bara tänder ljus i varannan lykta. De spricker nog ändå, men jag intalar mig att det hjälper lite grann i alla fall :)

  SvaraRadera
 3. Solöga är fina. Jag har två röda, men vill hellre ha fler pärlan som jag gillar snäppet bättre :)

  SvaraRadera