12 februari 2013

Iittala för (nästan) hela slantenI Söndags var det storloppis på Cupolen i Linköping, och jag fyndade som en tok. Och så många Iittala-köp på en och samma dag gör ju vem som helst snurrig...

 

Ultima Thule är min absoluta favorit, än så länge har jag inga glas, men en stor skål och sockerskål/gräddkanna får man väl betrakta som en bra början, eller?En likadan skål som dessa har jag redan, men det är först på sistone som jag fattat att det är Iittala i serien Kekkerit. Hon som sålde dem visste nog inte heller vad det var eftersom jag fick alla fyra för 60 kronor. Ett bra pris som jag inte ens kom mig för att pruta på...Det bästa av allt var att jag fyndade min första Festivoljusstake. Jag har ju som mål att hitta alla åtta
(till bra priser) under detta år. Nu har jag en.
De tre champagneglasen misstänker jag också är Festivo.Rätta mig om jag har fel, men jag vill minnas att det finns skålar och glas i serien också, inte bara ljusstakar. Jag fick dem iallafall för en tia stycket, ännu ett köp som kändes bra i fyndmagen.


En kottevas i en storlek som jag inte redan har, en Selma för den och den gled ner i min påse utan problem.


Nu har jag snart ett helt fönster fullt med kottar. Tur att man har ett stort hus med många fönster...Endast ett par centimeter hög och bedårande söt är denna Paddington. Gick ej att motstå, så han fick naturligtvis följa med hem. Nu står han på prylhyllan och blickar ut över hallen. På betryggande avstånd från nyfikna kattassar.

4 kommentarer:

 1. Ohh!! Jag ÄLSKAR ju Iittalas glas serier och vackra saker. Otroligt vilka prisvärda fynd du gjort. Stort grattis!

  Glasen med likadan fot som ljusstakarna Festivo heter Senator. Jättesnygga, har själva bara ljusstakarna i olika storlekar.

  En bra början på en fin Iittala samling.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så glasen heter Senator. Det ska jag lägga på minnet, tack!

   Radera
 2. Vilka toppenfynd du har gjort! Jag har en del Iittala, men det är gamla presenter från 80-talet. Det är väldigt sällan jag hittar något av Iittala på loppis här.
  Lycka till med letandet av festivo-ljusstakarna!

  SvaraRadera
 3. Wow, vilka fynd! Grattis! :D Iittala är verkligen fantastiskt! Paddington var vansinnigt söt, förstår att du inte kunde låta bli honom :) Har lite minnen av honom sedan jag var liten. Tror min syster hade en LP-skiva med honom på omslaget. Gissningsvis var det en berättelse på skivan :)

  SvaraRadera