27 november 2012

Julfrossa


Äntligen börjar loppisarna med sina julmarknader! Och då kan en julnörd som jag verkligen göra fynd och komplettera samlingen av retrojulsaker.Först ut är tre star-warstomtar. För visst ser väl granruskan de har näven ut som ett lasersvärd! Och av blicken att döma tillhör de inte den goda tomtesidan...Och mitt bland att julsaker hittar jag en bricka till samlingen! Vilket innebär att jag numera har dessa brickor i inte mindre än tio olika färger.


Undrar hur många olika färger de gjordes i, när jag tom har hittat dem i tre olika orange nyanser!Jag resonerar att gamla elljusstakar kan man aldrig få för många av, så jag köper så fort jag ser. Nu är jag uppe i ett antal som är större än antalet fönster som finns i huset, men det blir ett kärt besvär att välja vilka modeller som jag ska ha framme i år!
Just den här på bilden har jag två likadana redan, men det hindrade mig inte att köpa en tredje!


Att köpa en ljusstake med bara ett ljus kan ju vara en chansning. Men jag tyckte att denna i teak och koppar var så snygg och lite ovanlig. Och så följde alla brickorna med också, vilket hör till ovanligheterna, det är ju ofta som någon saknas.
25 kronor fick jag betala, och det kan man ju mista om den inte skulle fungera resonerade jag......men titta, den fungerade perfekt. Ljus fanns redan härhemma, det var jag förutseende att köpa på julrean förra året. Och de kom ju väl till pass.
Tror bestämt att köket får bli platsen för denna i år.

4 kommentarer:

  1. Så fina julsaker! har också svårt att motstå när jag väl hittar nåt kul!

    SvaraRadera
  2. Bra tänkt! Här uppe börjar de ta slut typ. Men jag håller med, man kan inte få för många. Ljusstakar alltså.

    SvaraRadera
  3. Men du, nu har vi en godisgömma gemensamt,,åxå! Och en hemslöjds-pojke! Och vem har inte för många eljusstakar hemma?! Men ser man något snyggt, som dina, så är det förlåtet ;)

    SvaraRadera