8 april 2013

Äntligen lite fynd
Ganska stor loppistorka på sistone, och abstinensen hotade att slå till med oanad kraft. Sånt känner man.
Men så, då äntligen, lite fynd som kändes bra i magen.
I går var det nämligen dags för den månatliga stor-loppisen på Cupolen i Linköping. Det faktum att jag stod utan bil hindrade mig inte ens, utan det fick bli 3,5 mils bussresa in till storstaden. Nu är ju inte direkt förbindelserna högfrekventa från vår håla på söndagar, men jag hade tur. Det gick en buss som var inne ganska exakt en halv timme innan öppning, vilket även gav mig en bra plats i kön.
Två helt underbara Ultima Thuleglas  och en efterrättsskål i modellen Kekkerit var det första jag hittade. Båda sorterna samlar jag lite smått på. Har inte bestämt mig för vilken jag gillar bäst, så jag köper allt jag hittar, så får vi se vad jag behåller!

I januari sa jag att jag skulle få ihop en komplett samling Festivo innan året var slut. Då hade jag ingen. Nu har jag tre! Hittade nämligen en 4-ringars till okej pris, signerad och allting. Åh vad jag tycker de är snygga!


En näpen liten katt...


...som redan hade en kompis som stod och väntade på prylhyllan här hemma.


Tänk, jag kan verkligen inte låta bli att köpa orange keramik från Norrmans. Som den här lite halvfeta fågeln som jag hittade igår.


Jag hade ju liksom ett par stycken redan, men de är ju inte likadana, så jag kan ju inte säga att det är dubbletter!

Tre gallerkrukor i plast. Kommer att passa jättebra till de andra i köksfönstret.En vas från Allingsås keramik. Jag gillar färgerna och dekoren därifrån, och brukar köpa när jag hittar. Men det är absolut ingenting jag samlar på...


5 kommentarer:

 1. Jag vill också få ihop ett gäng Festivo! Jag har hittat 2 stycken en-ringare hittills :)det fanns en hel del på ABB-loppiset i Västerås i helgen, men de var DYRA!

  SvaraRadera
 2. Fina fynd! Jag samlar också Festivo, de är så snygga! Norrmans-fåglarna är så söta. Jag har bara en, de gör sig verkligen bättre i grupp!

  SvaraRadera
 3. Åhå, vilka fina fynd, grattis! :D Roligt att din Festivo-samling växer! Söta fåglar, extra fint när du har många :)

  SvaraRadera
 4. Festivostakarna är så fina men tänk att jag aldrig sett någon här nere i Blekinge!
  Får ge mig ut i landet och leta. :) Fina fynd du gjorde. Måste varit värt bussresan!

  SvaraRadera
 5. Haha, det känner man igen. Det är inget jag samlar på... :-)
  Fina fynd. Gillar din fågelsamling.Blir nostalgisk av krukorna för sådana hade mormor men jag springer aldrig på några.

  SvaraRadera