16 november 2013

En Lumakartong med snyggt innehåll


Nu gäller det att passa sig när man går på loppisar, för det är nu de plockas fram, julsakerna. Och jag köper på mig mer och mer för varje år. Tomtar, dukar, bonader och ljusstakar. I år har jag faktiskt tvingat mig själv att, högst motvilligt, lämna kvar gamla adventsljusstakar med teakfot, jag kan inte köpa ALLA. Jag har nämligen redan många, många fler än vad det finns fönster här hemma. Och jag var stolt över mig själv, att jag klarade det, men så fick jag ett återfall.
Glimten av denna kartong gjorde mig nämligen lite smått knäsvag, kunde det vara så att den innehöll det den skulle...


...jojomensan, och denna ljusstake har jag letat efter i ett par år. Vet inte vad det är som gör att jag gillar den, fulsnygg i sin enkelhet. Men jag är så glad att jag är ägare till den nu. Den ska få stå i köksfönstret denna jul. Och ytterligare en av teakljusstakarna hamnar i avbytarbåset.Den här lyktan följde med hem också, samma dag. Det är en Rejmyre, och passar bra ihop med Pärlanljuslyktorna i samma färg. Någon som vet vad den heter?

4 kommentarer:

 1. Känner igen problemet. Har också för få fönster i förhållande till antalet adventsljusstakar. Köpte trots det ytterligare en på Tradera för en vecka sedan. Också Luma (Konsums gamla fina märke), men en sjuarmad kulljusstake i rödbetsat trä. Tyckte att den skulle passa i hop med den andra Luma-staken med bara 4 armar - som jag köpte förra året därför att jag tyckte att den skulle passa till de trearmade kulljusstakarna med levande ljus som vi har i köket...

  SvaraRadera
 2. Den röda ljusstaken var som du säger lite fulsnygg, men i rätt miljö så kommer den säkert att passa perfekt!

  Ljuslyktan från Reijmyre heter Norrsken och finns i lite olika färger. Passar perfekt till Pärlan lyktorna.

  SvaraRadera
 3. trevlig ljusstake där! den har jag faktiskt inte sett innan och jag är ju besatt av äldre julpynt.. hehe! kika in hos mig för det blir julprylar resten av året på min blogg, ungefär.. :)

  SvaraRadera
 4. Å, lumaljusstaken du visar är något som jag starkt förknippar med min barndoms jular. Mina föräldrar har precis en sådan, och jag tycker att den är så mycket roligare än någon annan än de andra" vanliga" ljusstakarna vi hade. Tror att det kanske står skrivet jul -74 i kartongen på deras, men från 70-talet i alla fall :) Kul att du hittat en!

  SvaraRadera