3 december 2013

En stooor vas


Jag är ju mycket svag för Iittala, och då speciellt Festivoljusstakarna som jag samlar på. Häromveckan fick jag se en Iittalavas med vissa drag av nämnda ljusstakar. Den ska jag ha, tänkte jag och gjorde som jag brukar, gav mig in i auktionen när det var 30 sekunder kvar och snodde den mitt framför ögonen på övriga köpare! Inte snällt, men oj vad effektivt om det är något man verkligen vill ha. Detta fungerar ju bara om auktionen ligger lågt och jag själv är villig att betala en slant till.
Nog om det, vasen kom hem, i ett STORT och tungt paket. Det visade sig att den var bra mycket större än vad jag föreställt mig, nästintill enorm.


Ser man den intill den minsta ljusstaken ser den ut som en liten rädd lort bredvid. Men vasen är läcker, bara lite större än vad jag trodde...

3 kommentarer:

 1. Timo Sarpaneva:s - Nardus från -68,,,ja, det var det jag fann när jag googlade. Är det den?
  Fin! Och vet du vad; jag höll i en när jag var på Loppishuset nu i Boden men se där var hela foten spräckt och dom som sålde ville ändå ha 100 spänn! Det gick jag naturligtvis inte på.
  Ja, det är verkligen marginaler som gäller på Tradera men jag är ännu tuffare; 8 sekunder är bättre att invänta på för då krävs en snabb dator för att någon ska hinna bjuda över,,,,*ler*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det den! Tack nu har den ett namn, och vet du, vi verkar vara lika gamla, vasen och jag alltså. Efter lite googlande ser jag att den verkar finnas i flera storlekar....Kanske är det så som med ljusstakarna-de blir snyggare i grupp? I så fall finns det ju bara en sak att göra: ge sig ut och leta efter fler! :)

   Radera