22 februari 2015

En riktigt ful fisk har hittat sina kompisar


När jag hittade en vit fisk från ego Stengods på ett loppisbord i helgen knep jag den direkt...


...visste nämligen att den skulle passa jättebra i samlingen! Och nej, jag vet inte varför jag samlar på dem. Jag tycker de är skitfula, men jag kan inte låta bli. Har sett att de finns i grönt också....


Blev ganska glad när jag hittade ytterligare en Nardusvas från Iiittala. Den här är dessutom lite behändigare storlek på än den jättestora jag hade sedan innan. Jag tycker de är riktigt snygga, påminner om Festivoljusstakarna. Men det kanske kan ha något att göra med att de har samme formgivare.

Båda tillsammans


Något mer som påminner om Festivo är dessa bruna glas. Men de är inte Iittala även om likheterna finns. Jag har samlat på mig ett dussin, och använder dem ofta. Nu har jag råkat slå sönder ett, men hittade sex nya idag för en hundring. Klart jag köpte dem! Så nu har jag 17 stycken.:)Att jag är svag för Kastehelmi har väl ni som läser bloggen förstått vid det här laget. Hittade denna vas/ljusstake idag. Den är vas åt ena hållet, och vänder man på den har man en ljusstake. Vilket man än väljer är den snygg. Och en femtiolapp var den väl värd?

1 kommentar:

  1. Fiskarna är ju inte bara fula utan fulsnygga - fulla av charm tycker jag och som allt annat så är det mängden som gör det!
    Vas staken är ju en fantastisk smart tingest. Snacka om att spara plats i skåpen....

    SvaraRadera