10 januari 2016

Äntligen lite loppis!


Ett månadslångt uppehåll i bloggandet har det blivit utan att jag tänkt på det. Så är det när tiden inte riktigt räcker till. Först kom julen med allt vad den innebär. Nyåret firade vi sedan traditionsenligt i sjuksängen, dvs min man var sjuk. Jag blev sjuk först denna veckan med feber, halsont och hosta, det gäller att dra ut på roligheterna!
I lördags var jag iallafall feberfri och med en enorm loppisabstinens bestämde jag mig för att göra ett försök och trotsa bacillerna. Tog mig till Linköping och avverkade alla loppisar och antikhandlare som höll öppet denna lördag.
Helt slut i kroppen kom jag sedan hem ett antal timmar senare (man är inte så frisk som man tror). Jag gjorde inte många fynd, men tillräckligt för att stilla abstinensen för den här gången...
En solögalykta för 15 kronor och en Pärlan för en femma är bra priser. Speciellt när jag hittade dem på Hjärta till Hjärta och Erikshjälpen. Två ställen som annars har en förmåga att överprissätta sina saker.
I bakgrunden skymtar ett antal Vinetaskålar, samlingen är riktigt stor nu. Hittade också tre snapsglas i Kekkeritserien som jag snabbt köpte.. Bara för att finna att jag redan hade tretton stycken i den storleken i skåpen här hemma!En mugg i allra sötaste barnservisen hittade jag också. Den såldes på Ikea på nittiotalet och är alltså inte jättegammal. Fanns också bla tyg, påslakan och tapetbård i samma serie vet jag. Äldsta sonen hade nämligen det i sitt rum.


Två stora gardinlängder som kommer att bli vårgardiner i något fönster så småningom. Vet bara inte vilket.


Mitt sista stopp var Nostalgimix i Tannefors. Där hade man ännu inte plockat bort julpynten. Och de här tre änglarna vore ju kriminellt att lämna kvar när jag vet att de kommer passa jättebra här hemma. Nästa jul...En liten söt adventsljusstale med blott fyra ljus hittade jag också på samma ställe. Det fattades både
lampor och manschetter, men det var lätt avhjälpt. Här hemma finns det mesta i gömmorna...
Den finns med i senaste numret av Retro, och modellen heter PH 64. I tidningen värderas den till mellan 300 och 800 kronor, och då tycker jag att de 25 kronorna som jag fick lägga ur var ett helt okej pris!

2 kommentarer:

  1. Vilken tur du hade. Jag förstår inte att jag inte hittar några Solöga och Pärlan här nere. Man kanske ska fynda i dina trakter. Det är ju därifrån de kommer ursprungligen. Jag får leta vidare.
    Kram Eva

    SvaraRadera
  2. Jag tycker du gjorde fina fynd. Varje gång någon visar Solöga ångrar jag en aning att jag inte sparade mina.Pärlan har jag aldrig ens hittat några. Har å andra sidan ganska många andra ljuslyktor...

    SvaraRadera