14 februari 2016

De e mycke nu...

Det är glesare än vanligt mellan inläggen i bloggen. Mycket fokus på jobbet just nu, med kontorsflytt och allt vad det innebär. När jag sedan mitt i allt fick ett erbjudande om att utöka min chefstjänst var jag tvungen att suga på den karamellen ett tag. Men jag valde att se det som en utmaning och tackade ja. Och det kommer nog att bli bra, även om allt nytt känns lite skrämmande och svajigt i början.

Här hemma händer det också saker minsann! Först pajade kaffebryggaren och bara det är ju en kris i sig... Tills man kommer på att det faktiskt går att koka kaffe på spisen! Hos varje sann retrovän finns det faktiskt en gammal melittatratt i gömmorna, så det var bara att rota fram den.
Men när sedan varmvattenberedaren bestämde sig att tacka för sig i slutet av veckan genom att tömma sig på allt sitt varmvatten då skrattade vi inte på oss direkt. Som tur var kom sonen och hans kompis hem innan översvämningskatastrofen var ett faktum och hela källarvåningen var vattenfylld. Och strax därefter kom jag hem och med min man i telefonen fick vi stopp på vattnet. Men nu stod vi helt utan varmvatten och värme, så det var ett mycket kallt hus vi vaknade upp i morgonen därpå! Nu har vi fått hjälp med tillfällig vattenberedare (en jätteliten, man får duscha snabbt med en timmes mellanrum!) i väntan på en ny. Så ordningen är för tillfället någorlunda återställd.

Så då bestämde jag mig igår att en loppisrunda fick det bli, det var längesen! Hittade en full årgång av Allt i hemmet 1959. Så nu väntar många timmars riktigt härlig läsning, och frossande i gamla bilder och annonser! Och tidsskrftssamlaren är ju en ursnygg inredningsdetalj bara den. Eller hur?

1 kommentar:

  1. Ja ett sånt snyggt men framför allt kul och intressant fynd!

    SvaraRadera