16 maj 2016

Att få en vägg att blommaFör några är sedan, när alla barnen bodde hemma var varenda vrå full i huset. Alla rum nyttjades till max. Jag vet att jag hade en dröm om att få ha ett "kontor" med plats för dator, pärmar och böcker i ett eget rum. Inte som vi hade det då, i en vrå av hallen!
Nu har åren gått och två av barnen är utflugna. Nu har vi ett kontor. Eller kontor vet jag inte, snarare ett "här slänger vi in allt som vi inte vet var vi ska ha-rum". Många möbler, mycket prylar, loppisfynd som ska tas om hand (ni ser väl kornischerna o lampan i sängen).
Men jag har en tanke med rummet, och nu känner jag att det är hög tid att göra nånting av den. Eller iallafall börja....
Ansiktslyftning steg ett fick bli nya tapeter på en av väggarna.
Väggen rakt fram, som idag är målad i en diffus grågrön färg  ska få en makeover som heter duga. Jag har nämligen hittat två rullar av snyggaste 70-talstapeten som kommer att passa perfekt!


 Men först lite tråk-jobb. Eftersom det är målad vävtapet så är det enklaste när man vill tapetsera att först smäcka upp en cover-uptapet. Då slipper man hålla på och försöka spackla eller riva tapet. En tidsbesparing som är värd varenda krona som det kostar att köpa en extra omgång tapet o lim.


Sen kom det roliga, att se blomsterängen växa fram på väggen allt eftersom vi fick upp tapetvåderna. Och det blev precis så snyggt som jag hoppats!!

En urusel efterbild, men eftersom hela rummet fortfarande är fullt med möbler och prylar som ska väck så småningom så kan den inte bli bättre.
Men jag har stora planer, gästsängen ska få gavlar i teak, skrivbordet ni ser till höger ska väck och istället ska jag hitta ett stort i teak som rymmer dator, skrivare och alla annan ful elektronik. Ska försöka gömma den så mycket som möjligt, men tyvärr går det ju inte helt. Över skrivbordet ska en stringhylla upp som jag köpte för en tid sedan. Någon bokhylla ska jag få tag på också, som slukar alla böcker som vi har. Kornisch ska upp över fönstret också.
Fortsättning följer....

1 kommentar:

  1. Skitsnygg tapet. Verkligen 70tal. Det kommer att bli perfekt med stringhylla och teak. Så ska det ju vara. Lycka till med jobbet.
    Jag fick ett eget scrap/hobbyrum när barnen flyttat ut. Det är så underbart att dra sig tillbaka dit när man känner för egentid. Sen kan man bara stänga dörren utan att städa undan. Toppen.
    Kram Eva

    SvaraRadera