17 november 2016

En rund ljusstake


Hade med mig en adventsljusstake av det lite ovanligare slaget hem i veckan. Jag har aldrig sett denna runda variant förut. Och som alltid blir jag extra glad när jag hittar en ljusstake jag inte tidigare har! Fast att jag sedan länge har på tok för många ljusstakar, många fler än vad det finns fönster här i huset så fortsätter jag att köpa på mig fler och fler... Men denna runda kan ju inte placeras i något fönster, utan måste stå inne i rummet, och det gör den ju synnerligen lättplacerad.
Stilen och ljusen skvallrar om att den har några år på nacken, men hur gammal den är, det är svårt att säga.
I hålet i mitten satt en mässingsfärgad metallskål. Svårt att säga om den verkligen hör till på riktigt eller om det bara är någon som tyckte att den skulle passa där. Till julpynt och mossa kanske...
Jag tycker tankarna går till kattmatskål med skålen placerad i mitten. Så för mig är valet enkelt: det får bli utan skål. Snyggast så!


1 kommentar:

  1. Hej, jag håller på att leta en liknande ljusstake som du visar på bilden. Min sambo har haft en sån ljusstake när han var liten och försöker hitta nån bild på hur den ser ut.
    Ser du vad det är för märke på ljusstaken? Ska finnas på insidan under någonstans?
    MVH / Linda

    SvaraRadera