1 augusti 2017

Auktion i sommarvärmen

 En av sommarens allra varmaste dagar drog vi iväg på auktion. Jag älskar auktioner, inte bara för att jag vill fynda själv, utan för att se vad alla saker går för. Vad folk är villiga att bjuda. Och man kan aldrig i förväg veta var slutsumman ska stanna. Ibland är det ingen som bjuder, och ibland kan det bli näst intill bråk om något som i själva verket inte är värt nånting. Utom för de som bjuder, där och då.
Här är iallafall dagens skörd, allt inropat av mig.
Förutom lampfoten (i teak), teakbadrumsskåpet och blomkrukan som jag köpte på en loppis i anslutning till auktionen. Alla tre för sammanlagt 25 kronor (!)

Trevåningsfatet i teak hade jag spanat in innan auktionen och bestämt mig för att bjuda på. Och mitt blev det också, fast inte helt utan strid...


Budar man på hela lådor får man oftast med sig en massa som man inte vill ha. Och då kan det bli så att man får med sig en hel låda glas hem när det bara är fyra Ultima Thuleglas men egentligen vill ha.
Och likadant när största dottern ville ha de gamla och jättesöta julgransfötterna, då fick vi två lucior och en icke komplett krubba "på köpet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar