9 juni 2013

Fynd i helgen


Helgens loppande började i Kisa på Kisabollklubb:s årliga storloppis. Det är en sådan loppis där man har ett band som klipps vid angivet klockslag, och sedan RUSAR folk fram till borden. Problemet är bara att det inte finns något att rusa till!
Synd, för det här var annars en loppis som jag för några år sedan kunde tokhandla på. Jag tog alltid ut de bakersta sätena i bilen (vi har en minibuss) för att få plats med ev fynd. Och jag hittade alltid massor, möbler i teak för inga pengar alls tex. Nu finns det inte ens något som jag skulle vilja bjuda på. Det lilla jag hade med mig hem var ganska lätt att bära.
Så vi drog vidare till Vimmerby, där brukar jag alltid hitta saker...


Jag har ganska många delar i den här servisen, Terra. Bla ugnsformar och tekoppar. Därför blev jag ganska glad när jag hittade kaffekoppar, assietter och sockerskål också.


Ett Ultima-Thuleglas och ett gäng bestick hittade jag faktiskt på KBK-loppisen. Jag var noga med att sätta tummen över Iittalamärket när jag frågade efter priset så att "bollkallen" bakom bordet inte skulle få för sig att begära hutpriser, och det funkade!


En kyckling med äggkopp och ett lamm, båda med samma söta uppsyn!


Lite gamla tidningar och en köksalmanack från 1947, året då min pappa föddes, fick också följa med hem.


Gamla varuförpackningar är alltid roligt när man hittar. Och den här Samarinflaska köpte jag mest av den anledningen att jag, idag, är storkonsument av just just denna produkt. Man skulle kunna säga att jag är smått beroende.


Finaste köpet idag måste ända vara dessa gardiner. Fyra längder (det fanns åtta!) köpte jag och det var tur. Först övervägde jag att bara köpa två, eftersom det är vad jag behöver, men väl på plats här hemma fick jag se att de var lite retligt för korta, så det fick bli att skarva. Mönstret på gardinerna är ju inte det lättaste att passa ihop, men jag tyckte jag fick till det bra, och nu hänger de på plats vid matbordet. Jag skulle ta en bild, men än så länge är det för ljust ute, mönstret syns inte när solen skiner igenom. Så det får bli senare. Bild kommer!


2 kommentarer:

  1. Tjena - här är jag igen och måste berömma gardinerna: helt i min smak! Ja, du som kan skarva men själv har jag nog gett bort allt som har upptäckts väl hemma att ha varit för klent att ha i fönstret - om det har inte passat som duk förstås!
    Sen är äggkoppen o lammet en höjdare i söthet! Undra om inte jag har de undanstoppade någonstans,,,hmmm :)

    SvaraRadera
  2. Väl fyndat minsann! Gardinerna är ju toppenfina!

    SvaraRadera