28 juli 2013

Lite småfynd

En gång i månaden under sommaren ordnas det bakluckeloppis i Ulrika, ett litet samhälle ett par mil från oss. Så dit åkte jag idag. Brukar sällan fynda något där, men det är ändå trevligt med en utflykt. Idag var antalet säljare många fler än vad de brukar, hela grusplanen var fylld. Hade ändå inte med mig så mycket hem, jag har märkt att jag börjat bli "kräsen". Förr köpte jag allt jag kom över och kunde bära, nu är det vissa saker man tittar efter.

En jättestor Vinetaskål till ett bli-glad-pris: tjugo kronor. Vinetasamlingen har blivit riktigt stor nu, ett helt gäng skålar och tallrikar i många storlekar och färger.

Även fast detta inte riktigt är "min" färg så kunde jag inte låta bli att köpa dessa. Tio kronor för Kivilyktan och en tjuga för skålen var ett pris som jag inte ens kom mig för att pruta på!
Och Kivilyktan är ju riktigt snygg, tänk att ha flera i olika färger... Vem vet, kanske ser vi här början på en samling!

Sex tuffa äggkoppar i plast för en tia. Märkningen under säger "Design Orup". Vad som menas med det vet jag inte alls, där är jag helt okunnig.

Fyra olika bruksföremål hittade jag i botten på en femkronorslåda. Bra att ha, kommer säkert till användning. Och bra mycket snyggare än dagens plastslevar.


5 kommentarer:

 1. Jag sitter och fnissar lite för mig själv här nyss hemkommen från Småland. Vi var nämligen på samma loppis och jag såg just kiwi lyktan och skålen och tänkte att det där var väldigt billigt, inget jag behöver så jag tar ett extra varv och ser om de är kvar sen så kanske jag köper de. På andra varvet var de borta och så var det du som hade köpt de :D Jättekul!

  //Therese

  SvaraRadera
 2. Nej vad roligt, världen är liten! Men bor du också i närheten eller??

  SvaraRadera
 3. Nej i Stockholm, vårt mål var egentligen glasbruken (hann med 11 st) och på vägen ned så hamnade vi i Ulrika. Gillade loppisen skarpt :)

  SvaraRadera
 4. Då var det ju ännu häftigare att vi varit på samma loppis o tänkt köpa samma saker!

  SvaraRadera