10 maj 2014

Dagens tur till Tranås


Den årliga storloppisen på Storgatan  i Tranås missas helst inte av mig. Så även i år begav jag mig dit, trots kallt och lite regnigt väder. Lite smått och gott plockades som vanligt ner i påsarna. Här (ännu) en lampa från Norrmans. Ful och snygg på samma gång, men himla läcker när den lyser!


Jag älskar katterna och hundarna från Tilgmans. De ser helt galna ut på ett gulligt sätt. Den här lilla familjen är min första till en förmodligen påbörjad samling.


De danska kryddburkarna i denna serie samlar jag på , både med svensk och dansk text. Detta salt och pepparkar hade jag inte innan, så naturligtvis fick de följa med hem.


Glasfigurer brukar jag sällan köpa, men den här glasfågeln var så härlig, och då är det svårt att låta bli. Upptäckte också hur otroligt svårt det var att fotografera en massiv glasklump, spelar ingen roll var man sätter fokus, det ser helfel ut ändå. Men jag lovar, den är mycket snyggare än vad det ser ut som!


"Alla kvinnors flitiga händers presentbibliotek", vad säger ni om den titeln, skulle den funka på en kokbok av idag? Skulle inte tro det...
Men gamla receptböcker fascinerar mej, och jag köpte den för det lite tidstypiska omslaget.
Den passar bra i mitt lilla "retrokokbokbibliotek".


Största fyndet idag var två helt felfria teakkornisher för 50 kronor stycket. Väl hemma så passar de naturligtvis inte till fönstren, utan jag måste skarva och fixa innan de kan sättas upp. Vet inte riktigt heller vilket fönster jag ska ha dem i , jag får nog lura lite på det innan de kommer upp. Men det lutar åt
sovrummet.


4 kommentarer:

 1. Tilgmansfamiljen är helt underbar, men skarva inte kornischerna, bygg om huset och sätt in fönster som passar till dem istället. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. God idé! Att jag inte tänkt på det själv, ska ta upp detta med maken imorron... :)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jättefina Knabstrup, såna vill jag också hitta, har lite brukar och en såssnipa

  SvaraRadera