4 maj 2014

Lördagsrunda

Började lördagen med en loppistur till Linköping. Tanken var att besöka de flesta lördagsöppna ställena, det var ett tag sedan nu. Eftersom jag varken bor eller jobbar i Linköping så blir det sällan att jag har möjlighet att åka dit när de har öppet på vardagar. Men en lördagsförmiddag då man inte har något annat inbokat tillbringar jag mer än gärna på detta sättet.
Och visst hade jag med mig lite skrot hem, tro inte annat!


Trots att min man åberopat köpstopp av karotter (skåpet är knökfullt) kan jag inte låta bli att köpa när jag hittar serier jag samlar på. Sen att jag får trolla för att få in dessa i skåpet är ju en annan sak...


Äggskäraren här hemma är trasig, och då är det väl jättekul att hitta en på loppis, och som man dessutom kan göra klyftor och rosor med!


Ytterkruka från Gabriel. Snygg till orkidén i sovrummet.


Burk från Arbia som jag köpte för att den var så gullig. Tyckte den verkade bekant, så jag körde en googlevända för att få veta mera.
Det finns ju ett helt gäng olik dekorer, och många samlar på dem. Och efter att ha sett vad burkarna går för på auktionssajter förstod jag att jag gjort ett riktigt klipp. Och burken blev helt plötsligt ännu snyggare!


En Royal Kronalykta i rött. Jättevacker, men får stå i skåpet så länge i väntan på julen. Liten, söt ekorre med yvig svans fick också följa med hem. Till katternas glada förtjusning. I ett obevakat ögonblick gick de till attack mot skinnstumpen i tron att det var ett levande byte jag kommit hem med. Hade jag inte sett det hade nog plastekorren varit ett minne blott.
Nu står den i tryggt förvar högt uppe på teakhyllan med de övriga retrodjuren.


Fler småglas i serien Kekkerit. När inte klisterlappen finns kvar är det inte många som har koll på att desssa är Iittala. Kul, för det innebär fyndpriser och jag skrattar lite för mig själv när jag betalar!

2 kommentarer:

  1. Visst är det bra när klisterlappen är borta på Iittala. Jag köpte 15 assietter för någon vecka sedan, 5:- styck :) Ljuslyktan var superfin!

    SvaraRadera