30 december 2014

Postorder anno 1961

Innan jul köpte jag en rolig grej till mig själv. En postorderkatalog från Gunnars fabriker i
Linköping. Anno 1961-1962. Och igår kom den med posten, passade jättebra eftersom jag legat däckad i influensa flera dagar, lite piggare blev jag med en gång!
Den är tjock, riktigt tjock och ni kan ju tänka er själv hur fullspäckad med ögongodis den är!
Visar lite smakprov...


Och längsta bak i katalogen fanns kvar en beställningssedel och föradresserat kuvert.
Bara för mig att skriva beställningen, frankera med 30 öre o lägga på lådan. och så förflytta mig sådär en 53 år tillbaka i tiden...  
Men drömma kan man ju!

7 kommentarer:

 1. Underbart! Att få beställa från den vore något det! God bättring och gott nytt!

  SvaraRadera
 2. Får jag låna dina bilder o visa i vår Linköpingsgrupp på Facebook? Det är ju många som är lite äldre(än mig tom) o har jobbat på Gunnars en gång i tiden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart du får. Jag är själv från linköping men bor numera i rimforsa. Dock är jag för ung för att ha några minnen av Gunnars.

   Radera
 3. Åh sån rolig katalog! Krya på dej och gott nytt år!

  SvaraRadera
 4. Älskar alla dessa gamla kataloger. Dessa var vårt sätt att hålla sig ajour med den tidens trender och moderniteter för vi som var bosatta i Norrlands inland. Vi som bara hade en konsumbutik ( dock icke att förringa) och aldrig hade sett en möbelaffär eller klädekipering. Min mor köpte allt vi hade i vårt hem från Gunnars, Wiskadals samt Rowells kataloger eller priskuranter som det hette då. Idag är de en fantastisk källa beträffande hur det ska se ut i ett retrohem. Krya på dig och ha ett Gott Nytt År.

  SvaraRadera
 5. Ja det va livet då, enkelt rent och färgglatt. Träffade 1961 som 16-åring min man. 1963 blev vi ett par och flyttade till hans ungkarlslya. Utbudet som fanns var det man följde allt skulle vara nytt. Härliga minnen.

  SvaraRadera
 6. Nej vad roligt!
  Har precis köpt två fina stolar från Gunnars
  Dock ej via katalogen förstås...
  De är fint märkta undertill!
  :)
  Åsa

  SvaraRadera