7 juni 2015

Bäddsoffa check!


Vårt nya rum håller på att ta form. Men det går sakta. Tapeten har varit på plats i flera veckor. Listerna håller på att spikas fast och nästa projekt är att flytta akvariet till en teakbokhylledel som jag har fått.  Men ett akvarium på hundra liter flyttar man inte bara på så där. Det kräver några timmars jobb, så det får vi ta en dag när vi har gott om tid (när nu det inträffar...)Men det bästa av allt: I lördags hittade jag den! Bäddsoffan med stort B, precis en sån som jag kikat efter. Med två bäddar och plats för sängkläder bakom ryggstödet. Med gavlar och ben i teak. 
200 kronor kostade den plus en hundring för att få den hemkörd. Så billig var den också.
Tyget ska naturligtvis bytas, dels är det mycket ofräsch och sen tycker jag inte riktigt att det gifter sig med tapeten... 
Men med ett grått tyg kommer det att bli hur snyggt som helst. 

Och katterna har provlegat och gett den godkänt, och bara det är ju bra. Soffan är så stor så de ligger tom där samtidigt utan att börja bråka, även om de blänger lite på varann ibland.


2 kommentarer:

 1. Hi. I hope you can help me as this is maybe an odd question. I have found your blog while looking for a sofa that looks like yours. I am on vacation in Sweden right now and I love these bedsofas but I can't find them online. Do they have a special name or description here in Sweden.
  Would be great if you can help.
  Best
  Tina

  SvaraRadera
 2. Hello Tina.

  Are you still looking for this kind of bed sofa?

  I have one for sale on Tradera here in Sweden. It need a bit of restoration, but the price is low. It can be shipped if you make the arrangements and pay for it.

  https://www.tradera.com/item/302537/350182781/baddsoffa-med-2-sangplatser-i-teak-retro-vintage-gron-50-tal-60-tal-nykoping

  The auction page lasts one week at a time, so it may still be available even if the auction has ended.

  SvaraRadera