4 september 2017

Att klä om möbler som terapi...


På grund av min sjukdom så har sommaren varit lång och jobbig. Att heller inte veta hur lång tid det tar att bli frisk sliter också på psyket. Lägg därtill att jag har ett jobb som jag inte direkt längtade tillbaka till. Ett tag kändes allt ganska mörkt och känslan av att inte ha nånting att se fram emot infann sig allt oftare. Då jag varit sjuk hade det dessutom skett stora förändringar på min arbetsplats. Omorganisationer som i allra högsta grad skulle påverka mig och min personal. Kände att jag vare sig ville eller kunde ställa upp på detta. Ville helt enkelt inte vara en del av hela cirkusen.
Orkade inte, ville inte. 
Så vad har jag då gjort? Jo, jag har ställt min tjänst till förfogande! Modigt och lite läskigt på samma gång känns det. Men gud vilken lättnad som har infunnit sig i kroppen! 
Till årsskiftet har jag anmält mig till en utbildning långt från det jag jobbar med idag, och det känns SÅ kul och jag ser fram emot det jättemycket. Jag är garanterad jobb när jag är klar efter 1,5 år.

Så nu är jag deltidssjukskriven, hankar mig fram på mitt gamla jobb och försöker överleva hösten!
Känns okej och jag har kontroll över situationen. Och kroppsligt känner jag mig lite bättre för varje dag.

Och så försöker jag fokusera på sådant jag tycker är roligt och mår bra av. Som att klä om möbler tex. Både matsalsstolarna och fåtöljen har fått nya klädslar och idag var jag och köpte nytt tyg till ytterligare en fåtölj som står i vardagsrummet. Det gäller att hålla sig sysselsatt och får jag säga det själv så är jag fett grym på att klä om möbler!2 kommentarer:

  1. WoW sååå modigt, att våga säga upp dig !!! Jag är i ungefär samma sits vad gäller vantrivsel men inte chefskapet. För åldersstigen för nytt arbete men har ett vik. jag kan få på 5 mån. Tror jag ska våga ta halvtidspension :-) Som kvinna i vården hela livet är det tyvärr inte mycket man får men det handlar ju om livskvalité. Lycka till med studierna !

    SvaraRadera
    Svar
    1. Gör det som känns bäst i magen! Du har bara ett liv o försök fylla det med sånt du mår bra av. Tycker du det är jobbigt på arbetet, ta absolut ut lite pension o gå ner i tid! Skulle jag gjort alla gånger om jag haft åldern inne. Lycka till!

      Radera