100 g smör
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl socker
1 dl sirap
1/2 dl hackad mandel
Lägg smör, grädde, socker och sirap i en skål som passar bra i microugn. Jag brukar ta en tjock keramikskål, för knäcksmeten blir himla varm...
Koka på full effekt (jag stoppar ibland och rör om så att allt blandas bra) 7-9 min. Man får prova sig fram och göra kulprovet (droppa en liten klick smet i en kopp med kallt vatten-kan man rulla klicken till en lagom hård kula är smeten klar)
Tillsätt mandeln
Häll smeten i knäckformar. Låt stelna.
Även om du ska göra mycket knäck, gör bara en sats åt gången.
Men tack, vad bra! Vi står alltid i 40 minuter och rör och rör och rör.....men ungefär hur stor är skålen du har det i? Antar att det måste finnas bubbelmån även i micron.
SvaraRaderaSka absolut testa denna variant i år...
jag har en skål på ca 1,5 liter. Skulle väl gå att ha en mindre, men som du skrev, det måste finnas bubbelmån...
SvaraRaderaLycka till!
Tack!!!
SvaraRadera