6 maj 2012

Kaninsläpp och loppisfyndMan har ju hört talas om kosläpp, som för övrigt i våra trakter är ett stort evenemang som drar mycket folk.
Här hemma hade vi kaninsläpp idag, och det var också en fröjd för ögat, de på bilderna förhållandevis lugna kaninerna for runt likt lurviga studsbollar! Det är en härlig tid när de kan vara ute i sin stora utebur o hage. Än så länge är det för kallt på nätterna så dessa tillbringas inne, men snart så...
Lite loppis har jag hunnit med i helgen, dock utan några stora fynd, jag har märkt av en mer tilltagande kräsenhet i mitt loppisletande, vilket i och försig är bra, när skåp och lådor redan är fulla här hemma!
Denna skål tyckte jag dock var otroligt snygg trots en liten skada i glasyren. Tittar man under ser man att det är en Uppsala Ekeby nummer 4145, designad av Mari Simmulson. En brun ytterkruka från Uppsala Ekeby modell Lena för en tjuga tyckte jag också var ett fynd. Brun är ju en färg som dyker upp lite varstans hemma hos oss så den lär inte bli svårplacerad.
Det är så roligt när man dyker på delar ur serviser man samlar på. Jag har ju dock gett bort min Lansettservis till Sandra, men fortsätter att samla-till henne. Den här delen är väldigt ovanlig, så jag tror hon kommer att bli riktigt glad, men för att göra henne nyfiken visar jag inte hela, bara en liten sneak peak!

5 kommentarer:

 1. Jag kan förstå att det är roligt att se när man släpper kaninerna (urgulliga förresten!)Dina fynd var riktigt snygga, jag är ju också förtjust i brunt, som bekant :)

  SvaraRadera
 2. Ska bli spännande att se vad det är för del :D

  SvaraRadera
 3. Så söta!
  Fatet är jätte fint. Jag har också ett :)

  SvaraRadera
 4. Så mysigt för kaninerna att få vara ute och njuta i det fina vädret, det blir väl alla lyckliga av. :)
  Och Ekeby-fatet är en riktig höjdare! Tror serien heter Mars, ovanligt är det i alla fall. Och brukar gå dyrt på Tradera och liknande.

  SvaraRadera
 5. Har också den där Lena-krukan i brunt, mina är dock märkta med Steninge. Har nånstans läst att Steninge köpte upp rättigheterna att tillverka den, och gjorde den då i brunt och senapsgult. Trodde att UE-krukorna bara fanns i vitt och grått, men det kanske inte stämmer? Vet du hur det förhåller sej?

  SvaraRadera