11 augusti 2012

Hemma från Stockholm

Jag kommer från ett litet samhälle där man hälsar på alla man möter och efter bara ett par sekunder i Stockholm insåg jag att, nej, det gör man inte här. Den artighetsfrasen kunde jag lika gärna lägga ner med en gång, det blev för jobbigt! Här tar man sig fram springandes med en stirrig blick riktad mot horisonten, eller ner i sin mobiltelefon. Nej vars, jag skojade bara, men tempot är definintivt högre än vad jag är van vid, och det tar ett tag att vänja sig vid att folk faktiskt springer fram hela tiden.
Sandra och jag hade en trevlig dag på söders höjder. Jag tror vi avverkade de flesta antikaffärer o loppisar på vår lista samt några till som vi bara sprang på. Nu insåg jag ju ganska snabbt att några prismässiga fynd gick knappast att göra här. Det var både en och två nollor mer på prislapparna där jämfört med här hemma.
Men oj vad ögongodis vi fick med oss hem! Och ögongodis är gratis! Min kamera låg naturligtvis kvarglömd hemma, annars hade detta inlägg varit fullt med bilder.
Bland annat höll jag att gå i spinn när jag hittade en helt gäng svampvaser på ett ställe, varav den ena var i form av golvvas!  Som tur var ska jag väl säga, så var priset på tok för saftigt, annars hade jag säkert släpat hem den på tåget! Jag ville verkligen ha den. Just nu står den högst upp på min vill-ha-lista.


Kan ni tänka er dessa som golvvas?
Köpte "snåljåpen" något då? Eller kom jag hem tomhänt och fyndlös efter en hel dag i Stockholms antikaffärer?
Jo, EN sak köpte jag. En mörkblå skinnväska. Jag är ganska kräsen vad gäller väskor. De får inte vara för damiga, inte för glansiga, inte för stora inte för små och inte för nya...
Alltså är denna helt perfekt för mig. Rymlig, men inte klumpig, absolut inte damig och glansig. Härligt sliten, och definintivt inte ny! Och jag är helnöjd!
4 kommentarer:

 1. Är du helnöjd så måste det ju varit ett bra köp.

  SvaraRadera
 2. är också kräsen med väskor! den var ju fin, som du hittade. vad tycks om min nyaste? finns i inlägget "du och jag dalarna - inköpen" som är nästan överst! :)

  SvaraRadera
 3. Hej du! Har varit lite dålig på kommentator-fronten men minns nu att du skrev om dina svampvaser. Vad tog de i Stockholm för en sån golvvas?? I Strängnäs var jag med en kompis som hittade en på en loppis och fick betala 200 kr. Han är inte den generösaste loppishandlaren så det blev priset efter lite prutande.
  Men den är ju så läcker! Tänk om dom hade gjort den i orange - ja då hade jag nog själv köpt den för ett par hundra till:)
  Nu har han den å så två små i två olika "Nyanser". Och du, håller tummarna att du skall hitta en åxå!

  SvaraRadera
  Svar
  1. För 200 hade jag slagit till direkt! Den jag såg skulle de ha 1200 kronor för!

   Radera