4 augusti 2012

Vårt nya matrum


När Sandra flyttade hemifrån för ett tag sedan fick vi ett rum över. I detta rum placerade vi datorn o lite bokhyllor som tidigare varit placerade i den möblerbara halldelen/passagen som ni ser på bilden. Vi sa direkt att dit skulle vi försöka hitta en matgrupp att ha som ett bra komplement till köksbordet när vi har gäster. Men det "perfekta" bordet har låtit vänta på sig. För samtidigt som det skulle vara snyggt och kunna göras riktigt stort så skulle det vara skapligt billigt också.
Men så i tisdags fick vi napp. Ett bord och fyra stolar. Dagen efter hittade jag två till! Och när vi ändå var i farten slog vi till på ett teakskåp också som fanns inne i butiken. Stolarna hade ju naturligtvis olika tyger, men sitsen på de gröna var ändå så "sunkig" att de behövdes kläs om i vilket fall.Och med det har jag slitit i två dagar. Med nytt tyg och stoppning blev stolarna som nya!
Jag har även köpt tyg så att det ska räcka till en fotölj som jag har. Den lär dock bli lite knivigare att klä om. Men ingenting är omöjligt! Det kommer nog bilder på den också när den är färdigomklädd, men kanske inte de närmaste dagarna... 
Jag är faktiskt riktigt nöjd med våra inköp, nu fattas det bara en snygg lampa över bordet också.

7 kommentarer:

 1. Åh - om man ändå hade ett matrum! Man vill så gärna ha ett snyggt matbord, men så kanske det inte får plats i köket i nästa lägenhet!

  Det ser ju inbott ut direkt.

  SvaraRadera
 2. snyggt! Ofta sitter man mycket skönare i sådana fina rejäla gamla stolar, bra köp!

  SvaraRadera
 3. jätte fint! Avis, tycker inte det är så himla lätta att klä om stolar och symaskinen är inte min vän. :(

  SvaraRadera
 4. Bra jobbat! Ser ut att vara stolar man vill sitta länge på!

  SvaraRadera
 5. Så tjusigt! Grattis till den fina matsalsgruppen :)

  SvaraRadera
 6. Men titta så fint det blev! Ser ut att vara sköna ryggstöd på stolarna. Och teakskåpet var en riktig skönhet!!

  SvaraRadera
 7. De stolarna har vi till vårt köksbord med blå sammetssits i orginal. Jätteskön att sitta på.

  SvaraRadera