31 juli 2011

Personbästa!

Igår åkte maken och jag till Vimmerby och då satte jag personbästa: sju loppisar på tre timmar.
Och då hann vi att fika på den tiden också!



Hur ofta är det man stöter på två likadana elljusstakar i teak och mässing på samma loppis?
Och dessutom i kartong! Jag gjorde det igår.
Först blängde expediten lite på mig -Har du varit och rotat i julsakerna? sa hon. (De låg nämligen nedpackade under ett bord, hon hade väl inte tänkt att sälja dem än)
-Mmmm det har jag, sa jag.
-Ja, jag kan inte garantera att de fungerar, sa hon. Jag fick köpa båda för 90 kronor tillsammans. Tyckte jag var ett bra pris. Och de funkade alldeles utmärktnär jag fick testa dem hemma! Dock behöver jag skaffa nya ljus, men det kan jag leva med.


På en loppis hittade jag denna lilla skål. Den får ett andra liv som ljuslykta hemma hos mig.

Sju stycken skålar som jag har tänkt ska vara som förrättsskålar. Tänk er en festlig dukning, en smaskig räkcocktail och ett glas vitt vin...
Fler än sju skulle ju vara det optimala, men de ska jag nog hitta vad det lider (ytterligare en anledning att springa på loppis)


Tändsticksask modell stor. Ska ligga vid öppna spisen.
  

Det här var nog det roligaste fyndet jag gjorde igår. En postorderkatalog från 1963 från Gunnars fabriker . Det fanns allt där i, kläder, elartiklar, instrument och så möbler förstås.


Tänk, jag börjar nästan dregla när jag ser bilderna på möblerna. Längst bak i tidningen fanns en beställningssedel. Önskar man kunde fylla i den och få hem sakerna på riktigt, och till då gällande priser...


Hittade även en brun-orange ljuslykta i väggmodell. Det syns inte så bra på bilden, men den är jätteläcker när ljuset är tänt.

















Den tyska vasen i mitten köpte jag också. den passade så bra ihop med de två tidigare som jag hade.

6 kommentarer:

 1. Vasen till höger längst ner har jag en likadan fast i blått.

  SvaraRadera
 2. Underbar katalog! Vill också lägga en order :)

  SvaraRadera
 3. Jag tror att min och kompisens loppisrekord också ligger ungefär som ditt, fast det tog nog lite mer än 3 timmar inkl. fika :)

  SvaraRadera
 4. Jättesnygga elljusstakar och verkligen tur att hitta två likadana också!
  Mitt rekord är än sålänge 14 loppisar på en dag. Men det tog också en hel dag. :)

  SvaraRadera
 5. Åh grattis till postorderkatalogen! Vilken dröm! Jag letar alltid efter sånna kataloger! För snacka om dreggel lektyr! Bra jobbat med alla loppisarna!

  SvaraRadera
 6. Såna ljusstakar letar jag efter på varje loppis och jag har inte lyckats hitta nån än! Jag fortsätter leta, de är verkligen supersnygga, grattis! :)

  SvaraRadera