9 augusti 2011

Orkidébilder

Semestern är slut, det regnar och jag har inga loppisbesök att rapportera ifrån.
Inte alltför muntert med andra ord. Men då får jag fokusera på andra halvan i bloggnamnet: orkidéerna.
Det är inte så många som blommar just nu, men flera är på gång :)
Så får jag bjuda på lite ögongodis?


Det är extra kul när orkidéerna får bebisar, eller keikis som det heter. När keikisen har fått tillräckligt många rötter kan man avskilja den från mamman och plantera i egen kruka. En gång blommade tom en bebisplanta medans den hängde kvar på mamman, med jättesmå söta blommor!

3 kommentarer:

  1. Orkidéer förgyller livet. Just nu har jag tre vackra vita hemma. I loppisfyndade vita krukor. Bla orrefors glaskrukor och Gunnar Nylynds vita gallerkruka. Loppis och dessa vackra blommor är en oslagbar kombination :-)

    SvaraRadera
  2. Jag älskar orkidéer, men jag lyckas aldrig få dem att blomma om! Nu har jag dock en på västsidan som är på G, håller tummarna!

    SvaraRadera
  3. Orkidéer är underbara! Jättevackra och ändå relativt lättskötta, kan det bli bättre? :) I min första lägenhet hade jag jättedjupa fönsternischer, började samla på orkidéer och hade som mest tredubbla rader med krukor i mina fönster... Nu nöjer jag mig med några enkla Phalaenopsis, har faktiskt en liten keiki som jag planterat om och som börjar ta sig bra, den har blommat en omgång och jag hoppas det blir mer snart. :)

    SvaraRadera