23 augusti 2011

Stringhyllorna

För en tid sedan visade både Livet på Sofieberg och Retrolyckan sina stringhyllor och vad som fanns på dem. Så klart blev jag ju också sugen att göra detsamma, så här kommer de:


Vad heter vasen längst ner till höger?
  
Jag har fyra stycken hyllor. På den första står en salig blandning av vaser och figurer. Flera av dem är Upsala-Ekeby, några Tilgmans och vasen längst upp som ser ut som en flaska är en Gabriel. Vasen längst ner till höger är en Upsala-Ekeby vet jag, men vad heter den? Hjälp mig någon! Glasyren under gör att det är omöjligt att se någon numrering. Den är iallafall min absolut snyggaste vas. Innan den flyttade hem till mig stod den i mammas vasskåp, men jag lyckades efter mycket tjat övertyga henne om att den gjorde sig mycket bättre på min hylla. Tack mamma!


Min andra hylla som jag för övrigt fyndade på loppis för 100 kr är full av böcker. Jag önskar att jag kunde hitta en gavel och tre hyllor till (helst en tidningshylla) som jag kan hänga på den här hyllan. Kanske att jag springer på en en dag (plötsligt händer det...)


Den här lilla hyllan hittade jag också på loppis för en billig peng. Den har nog varit utsatt för fukt, för på flera ställen hade teakfaneren släppt och den vita plasten äe avskavd på flera ställen. Men med lite fix och trix ser den så här fin ut.


Ytterligare ett loppisfynd. Den här hyllan hänger på köksväggen. Den är inte i allra bästa skick. De vita gavlarna är lite nikotingula och på den översta hyllan är det en stor fläck efter en färgburk. Men det står så mycket saker på den så det syns inte. Jag tror att jag gav 100 kr för den här också, och det kan den ju vara värd.

  
På översta hyllan står diverse varuförpackningar, flaskor och burkar.
  

Mellanhyllan : Lite vackra burkar. Många med teaklock.  De två burkarna till höger är från Rörstrand och heter Elisabeth. Jag tycker de är jättevackra, skulle kunna tänka mig att ha en hel servis i det porslinet, men de här två burkarna är de enda jag har. Än så länge...


Nedersta hyllan: Mer teakprylar. Plåtskylten till vänster köpte jag i London i våras. "A home without a cat is just a house". Så sant, så sant.


7 kommentarer:

 1. Kul med alla din hyllor, och fina samlingar du har på dom också. Håller tummarna att du hittar fler hyllor !

  SvaraRadera
 2. Så snyggt! Och stringhyllorna har du fyndat till riktigt bra priser dessutom! :)
  Rörstrands Elisabeth stöter jag på lite då och då, kan gärna köpa delar åt dig om du vill? :)

  SvaraRadera
 3. Visst är väl Stringhyllan en av de mest användbara möbel som funnits och kan varieras så bra av sitt innehåll. Tycker att du fått till en fin balans på dina hyllor men att du behöver en till är ju solklart....Hoppas att du gör fler 100 kronorsfynd!

  SvaraRadera
 4. Trillivippa: Tack för erbjudandet, det är bara så att jag inte helt har bestämt mig för vilken servis jag ska samla på ännu... Jag kan inte hålla på som jag gör nu, och handla allt snyggt jag ser!
  Christin o Khina: Ja ghoppas också att hitta fler hyllor. Jag tycker att 100 kronor är ett jättebra stringhyllepris. Fas jag kan faktiskt tänka mig att betala lite till.

  SvaraRadera
 5. Va kul att se hur du använder dina hyllor! Jag hittade en till häromdagen, en svart med teakhyllor, dock lite skavd, men jag tyckte 200;- var bra. :) Jag skulle vilja sätta två hyllor under varandra så det blir en enda stor! :)

  SvaraRadera
 6. Jättefint! Gillar dina burkar och de står så fint i hyllan. Elizabeth är verkligen fin! Kul att se fler stringhyllors innehåll! Tänk så kul det är att fylla dem med favoriter :-) Får se om det blir fler på andra bloggar...

  SvaraRadera
 7. Wow Så många stringhyllor du har!

  SvaraRadera