15 oktober 2011

Två vilsna på besök i Norrköping

Ledig lördag, och största dottern och jag gav oss ut på loppisrunda. Den här gången med siktet inställt på Norrköping.
Första stoppet blev hos Hela människan, en ganska stor loppis i tre plan, men med låg fyndfaktor, iallafall idag. Efter att ha strosat omkring bland hyllorna där ett tag, så åkte vi vidare till Bra & Begagnat som låg i närheten. En rökfärgad glasskål, och en plåtbricka (jag hade den inte i blått...) var allt vi hittade där.


Tänk vilken bra uppfinning GPSen är! Med hjälp av den tog vi oss genom Norrköping och hittade både till Röda korsets loppis och Erikshjälpen. En bedrift som för mig skulle ha varit helt omöjlig utan detta hjälpmedel. Jag är nämligen född helt utan lokalsinne, och då menar jag HELT utan.
På Erikshjälpen hittade jag dessa två ytterkrukor.


Vid det här laget var vi rejält hungriga, så åter var det dags att rådfråga GPSen om närmsta vägen till en bra restaurang. Vi landade på en Sushibar och beställde hungrigt in varsin mix-tallrik, största varianten.
Med magarna fulla med lax, sjögräs, bläckfisk och andra oidentifierbara ingredienser styrde vi kosan mot Myrorna. Där hittade jag en uggletavla från Ninnie, i samma serie som en jag redan har. Och en Stina-kopp från Rörstrand. Min minsta dotter heter nämligen Stina, och jag har lovat att samla ihop till en Stinaservis tills hon flyttar hemifrån. Det här var den första delen som jag hittade, så med den takten så får hon bo hemma många år till... 

Sista stoppet gjorde vi på hemvägen hos Nostalgiladan. Jag har skrivit om det här stället förut, och det tillhör en av mina absoluta favoriter. Idag blev fyndet en lampa, som jag har tänkt ska hänga i vardagsrummet. Bilden är inte den bästa, men det kommer fler bilder när den hänger på plats.

2 kommentarer:

  1. Låter som ni hade ett härligt äventyr tillsammans! :)
    Fina fynd h´hittade du också, jag tycker att det är en toppenidé att samla ihop en fin servis till din dotter flyttar hemifrån.

    SvaraRadera
  2. Mysig tur ni var iväg p.
    Samlar själv lite smått på Stina men har bara några tallrikar än sålänge. Uggletavlan hade jag en tills den för ett tag sen föll ner och gick i kras så jag spanar efter en ny nu.

    SvaraRadera