10 mars 2012

Får jag bjuda på lite lördagsgodis?


Hade inget speciellt att göra idag så jag gav mig ut på en loppisrunda till Vimmerby all by myself.  Vimmerby är bra, låga priser och för det mesta ett bra utbud.Med mig hem hade jag bla två till köksalmanack. En från 1945, och en lite "modernare" från 1969. Jag har börjat samla så smått, inte för att jag använder dem i matlagningen, utan för att jag är så fascinerad över hur man lagade mat förr. 


Skitsnygga salladsbestick med träskaft, (och i orginalkartong!) samt ett helt knippe bakelitbestick för 32 kronor. Här snackar vi fyndpriser, eler hur?! Påskduk, och passande liten flaskkorg. Hos mig ska den dock få bli ytterkruka till en påskblomma.  Mitt läckraste fynd idag var nog ändå den här stolen. Jättesnyggt, välbevarat tyg i sitsen och brun galon på ryggstödet. Med lite teakolja på armstöden kommer den att bli som ny! Jag har tänkt att ha den som skrivbordsstol i nya kontoret, tror det kommer att bli riktigt bra.


4 kommentarer:

 1. Ungefär en sådan där stol är jag på jakt efter, ska ha den till min yngsta tjej som har ett handikapp. Hon skulle behöva ha en skön stol med armstöd att sitta i när hon är hos mormor.En sådan skulle bli perfekt!

  SvaraRadera
 2. söt påskduk! jag är expert på att köpa på mig trevliga tryckta påskdukar. :)

  SvaraRadera
 3. Fina fynd som vanligt. Lite kul för jag köpte köksalmanackan från 1968 häromdagen. Samlar inte direkt men har nu ändå 5-6 st :-)

  SvaraRadera
 4. Så kul att åka iväg på lite loppisäventyr sådär! :)
  Och visst ökar fyndchanserna när man lämnar storstäderna, jag njöt i fulla drag av priserna i Karlskrona i helgen. :)

  SvaraRadera