18 mars 2012

Loppislördag


Det är alltid roligt med loppisställen man inte besökt förut, och när jag läste att det skulle vara "Storloppis" i Motala i helgen åkte självklart Sandra och jag dit. Loppisen var i Folkets hus, och visst var den stor, men största delen av utbudet bestod av barnkläder och halvtrasiga leksaker. Och det är ju inte riktigt inte mitt gebiet längre... Men bara man dyker riktigt djupt bland loppisborden gör man fynd även där. 
Sedan på hemvägen passerade vi Borensberg, och även där var en stor loppis inne på musteriet. Det var nog där vi gjorde de flesta fynden. Ett besök på gårdsbutiken hann vi också med, vi hade med oss både cider, enbärsdricka, sylt och saft med oss hem.Ett av fynden denna dag var en läcker Rejmyre våffelvas för ett par tior. en orange, pytteliten plåtbrickaoch en påse gamla påskägg i plast.En pärlklädd vas som genast blev kompis med pärlkorgen som redan stod på stringhyllan.En hel liten familj tyska "kottevaser" står numera i fönstret. De två till vänster är från min mormor, och igår hittade jag den till höger med "örat". Vet någon, om det finns fler i samma familj?Det är så himla roligt när man hittar någon pjäs till sin samling som man inte har. Som mina Gabriellyktor, fast jag har så många springer jag ibland på varianter jag inte har. Gårdagens fynd var den längst bak till höger.När jag ändå är igång kan jag väl visa den röda familjen också. Den är lite större.Jag samlar ju på ljuslyktor från Norrmans också. Den här var en variant som jag inte hade tidigare.Ibland stöter man på saker som är så billiga att man inte kan låta bli att köpa dem. Eller rättare sagt, man FÅR inte strunta i att köpa. Så var det med den här spegeln. När jag såg prislappen trodde jag att jag sett fel, och en halv timme senare när vi var klara och den fortfarande var osåld fick den följa med hem. Fast jag har ingen aning om var jag ska hänga den!Sandra då, hittade hon nånting? Jo, visst gjorde hon det. Ett par riktigt maffiga teakljusstakar, en tysk vas, en plåtburk, en glasskål och ett par näthandskar från 50-talet fick följa med hem till hennes lilla retrolya.


13 kommentarer:

 1. Härlig fynd! kul att komplettera samlingen.

  SvaraRadera
 2. Kul att du spar på Gabriel´s röda lyktor. Dom ser inte mycket ut för världen utan ljus, tända är dom jättefina !!Syrran spar på dom gula, men man hittar dom mera sällan.
  Plastäggen är fina i ris, har en hel drös i olika färger.

  SvaraRadera
 3. Häftigt med Gabriellyktorna en masse! De gör sig bättre så en en och en.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig loppisdag ni verkar ha haft!

  SvaraRadera
 5. Så många kul och fina saker ni hittade både du och dottern.Mycket av det hade jag nog inte heller kunnat motstå.
  Gabriellyktor letar jag alltid efter och har nu fyra röda och tre gula och det finns ju även med ljusblå insida men vet du om det finns fler färger?

  SvaraRadera
 6. Oj vad mycket fint ni hittade, visst är det kul att få utforska lite nya jaktmarker! :)
  Spegeln var jättesnygg och den hittar säkert sin plats förr eller senare.

  SvaraRadera
 7. precis sådana gamla plastägg till påskriset vill jag ju ha! får väl ut och dammsuga myrorna, emmaus och liknande inför påsk..

  SvaraRadera
 8. Det är så kul att se något nytt som man verkligen gillar! Gabriellyktorna i grupp var ursnygga. Jag har sett dem då och då men jag har alltid passerat dem - dax att tänka om!!!

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 10. Oj,det här inlägget hade jag missat! Det jag såg först var faktiskt dina "kotte-vaser". Jättefräcka!! En fin grupp tillsammans.

  Och våffelvasen! Min svaghet för orange/rött,du vet,,Har själv ett par.

  Förresten: just nu,hemma hos mig på köksbordet,ligger det en sån där liten påse med inköpta äldre påskägg.Köpte nyss på Myrorna(fast jag inte behöver köpa mera av den varan - påsksakerna blir ju fler å fler).

  Det blir kul och se (om du gör ett inlägg) hur du har det till påsk :)

  23 mars 2012 22:05

  SvaraRadera
 11. Jättefina fynd! har själv en kottevas lika den som du har i mitten fast ändå inte exakt samma form. Tycker de är ursnygga.

  SvaraRadera
 12. Vilka fina saker! Kottevaserna tror jag finns i en större version men jag är dock lite osäker. Den turkosa vasen är från Carstens Tönnieshof och dekoren heter Manilla. Ett fint fynd, de brukar bli dyra på Tradera. Och Gabriellyktorna...såg en stor gul idag. Men den fick vara kvar på loppisens hylla... men när jag ser dina så ångrar jag mig ;-)

  SvaraRadera
 13. Vilka fynd på en och samma helg! Och vi kan ju i alla fall konstatera att det finns 4 olika kottevaser. Men ser ju lite högre ut än din minsta.

  SvaraRadera