30 mars 2012

Lantis i stora, stora staden...


Denna vecka har två dagar spenderats i vår huvudstad. Jag blev ivägskickad på kurs, ensam, och med tanke på min totala avsaknad av lokalsinne så var jag faktiskt nervös om jag över huvudtaget skulle komma fram till rätt adress.
Första dagen chansade jag inte, jag tog en taxi (jobbet betalar!) till kursen, men andra dagen gav jag mig på att åka tunnelbana, och det var ju faktiskt inte så svårt!
Men ni förstår, för en lantis som mej som bor i ett samhälle där det inte ens finns ett rödljus, då är det strort att åka tunnelbana i Stockholm alldeles själv!
Sista dagen innan jag åkte hem gick jag tom och strosade bland gatorna i gamla stan utan att villa bort mig en endaste gång, och vad mycket små antikbodar jag hittade!
Tyvärr var ju prisnivån lite i högsta laget, men den här gula skålen fick följa med hem från Stockholms stadsmission.
Den såg så glad och solgul ut, och sen har jag redan en nästan likadan i turkos färg.
  

4 kommentarer:

 1. Åh, så du har klarat dig igenom storstads-djungeln? *ler* Jag kan åxå känna lite spänning av tunnelbana, som om jag har klivit på rätt tåg! Fint fat som du inköpte med fint mönster, en Gabriel?

  SvaraRadera
 2. Ja, jag tror att det är en Gabriel. Jag är ingen fena på stämplar, men det turkosa fatet som jag har är det.

  SvaraRadera
 3. Jag har en sådan i vit glasyr. Lido heter serien. Vilken stadsmission hittade du den på och vad fick du betala?

  SvaraRadera
 4. Stadsmissionen i gamla stan. Jag svängde upp en väg från västerlånggatan, och vips var den där i ett hörn. Väldigt nära ett mysigt torg. 80 spänn kostade den.

  SvaraRadera