15 april 2012

En helg i Stockholm


Helgen har jag och kära maken tillbringat i Stockholm. Det har varit jätteskönt, dock har jag lite svårt att vänja mig vid tanken att vi faktiskt har så stora barn att vi inte behöver fixa barnvakt längre. Känns lite konstigt att bara ge sig iväg, men man får väl vänja sig, de blir aldrig små igen.
Vad vi inte riktigt hade räknat med var snöovädret som mötte oss när vi kom upp i lördags morse.
Shoppinglusten kom av sig lite om vi säger så, behovet av nya vårkläder (som jag hade tänkt att titta på) var inte direkt stort. Något som iochförsig gladde min plånbok.
Kvällsföreställningen ev Spamalot stod på agendan så efter en god middag begav vi oss till Oscarsteatern. Jag uppskattar i vanliga fall inte Monty Pythons typ av humor (till skillnad från min man) men teatern var jättebra, de hade ju verkligen hittat rätt skådespelare till rollerna!
Efter teatern ville mannen gärna till Icebar Stockholm o ta en drink. 
"-Ja, jag följer med om du hänger med mig på loppis på Hötorget på söndag morgon" sa jag. 
Och så fick det bli. (Nu var jag inte direkt nödbedd att gå in på Icebar, men jag kunde ju låtsas att jag offrade mig!)    


Som tur var sken solen med sitt allra bästa loppisväder på söndagsmorgonen. Och lite grejor hittade jag allt. Men lite begränsad är man ju i sitt letande när man ska åka tåget hem o inte har en sjusitsig minibuss att lasta in i som jag är van vid.


Många försäljare hade "allt på bordet 20 kronor" där allt står i en salig röra. Sånt gillar jag. Där hittade jag bla dessa två, en vas och en burk (eller ljusstake?) från Uppsala Ekeby.


Gamla veckotidningar kan man aldrig få för många av, och tre för en tjugo är ett helt okej pris tycker jag. Att dessutom hitta en med ett "vårhattspecial" kändes extra roligt denna soliga söndag.En till Vinetaskål. En stor, djup som jag inte hade förut. Smalingen växer sig allt större...En liten teakhylla, också den för en selma. Jag har ingen aning om vilken vägg den ska upp på, men jag är övertygad om att det inte blir nåt problem att placera den. Men först behandling med lite teakolja. 
Efter hötorgsrundan tog vi tåget hem, o där hemma väntade en hög med ungar som inte alls verkade att ha saknat oss!

3 kommentarer:

 1. Du har haft en fullspäckad helg,trevligt.
  Folkträngsel i båda fallen antar jag att det var.
  Ja,både teater och loppis är ju en fläkt för våra sinnen,,, :)

  Hötorget, ett måste vid nästa Stockholms-besök!

  SvaraRadera
 2. Bra fynd!Gamla veckotidningar kan man sitta och titta i och små-le i timtal!

  SvaraRadera
 3. det låter ju som en härlig helg! hann också med hötorgsloppisen när jag var uppe på stockholmsmässan i februari, men jag har nog blivit kräsen så inga fynd gjordes.. :)

  SvaraRadera