22 april 2012

Gårdagens fynd

Jag har länge önskat mig ett blombord i string, men alla jag sett har antingen varit för dyra, eller i dåligt skick. Men, så i lördags när vi var en sväng till Vimmerby hittade jag detta. Och jag lyckades tom pruta på priset som redan till en början var helt okej! Jag ville bara se om det gick...Lite andra småprylar fick följa med hem också. Den här burken fick jag på köpet när jag köpte blombordet (trots att jag redan prutat på priset). Den har en liten skada på ena sidan, men inget som man tänker på. Efter lite googlande fick jag veta att den går under benämningen "tobaksburk" och ingår i en serie som heter Rusticana. Mari Simmulson är formgivaren. Golvvasen i denna serie skulle jag för övrigt inte tacka nej till...                                                      


Varför jag köpte den här hunden? Ja, det är nåt visst med äldre porslinsfigurer med päls på. Ni ser väl, hela hunden säger: Köp mig!Ja, en till såskanna behövde jag verkligen! Nej, nu var jag ironisk,  jag tror att jag har en hel skåpshylla med kannor i olika storlekar och former. Men nu är det så att denna är väldigt liten och söt, o passar jättebra om man bara vill ha lite sås till maten, eller väldigt mycket mjölk till kaffet när man fikar.
Och vänder man på den ser man att den heter Ylva.Keramikplattor finns det alltid plats för. Denna är från Ninnie keramik.Ett udda glas som köptes enbart för att det var gulligt! Antingen har jag sådan tur att jag hittar fler likadana, eller så får detta glas bli en ljuslykta för värmeljus. Det får tiden utvisa.En femtiotalstavla målad på det speciella sättet med fetkrita på sammet. Den ska hänga i sovrummet där förresten de nya Tradera-gardinerna har kommit upp nu, men de visar jag i ett senare inlägg.

Jag har förresten ändrat utseendet på bloggen. Jag var så dödens trött på det bruna. Vad tycker ni, blev det okej? Kommentera gärna vad ni tycker.15 kommentarer:

 1. Åh så många fina saker du köpt !
  Har "alltid" velat ha ett sånt blpmbord men som tur är har jag inte hittat ett till bra pris för här finns ingen plats ändå ;-)

  SvaraRadera
 2. Lätt finaste blombordet! Jag har ett likadant och älskar det väldigt mycket :)

  SvaraRadera
 3. Rusticanadelar ser man på Tradera ibland, så håll utkik! Bloggen ger ett gladare intryck nu :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker bloggen ser gladare ut. trits att jag älskar brunt så var jag så trött på det brunmurriga utseendet som den hade förut!

   Radera
 4. Blombordet är jättefint. Har haft ett liknande som tyvärr fick skador och fick slängas,,,Var glad att du hann före någon annan kund,,det är ju populärt med string- och du fick det för bra pris dessutom :)(jag är ganska taskig på att pruta)
  Och nu har vi fler saker gemensamt: Rusticana har jag ju som vas och askkopp! Golvvasen måste ju va läcker,,,
  Ninnies fåglar är alltid rätt!
  Fina fynd:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart att du skulle ha Rusticanadelar, de går ju i brunt o orange!

   Radera
 5. Härligt med blombordet, det är ju alltid lika kul när man äntligen får tag på något man velat ha en längre tid! Och man ska alltid försöka att pruta! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är altid kul att se hur mycket man kan pruta. Ibland slutar det med att jag inte handlar alls!

   Radera
 6. det är precis ett sånt blombord jag letar efter ju! inte för att vi skulle kunnat slåss om just detta exemplaret dock.. har ju en bra bit till vimmerby (bor i malmö)! jag hoppas på att hitta ett i sommar när man loppar runt! vill just ha ett sånt med svart string och inte med vit. fint fynd du gjorde, vad gav du för det?

  SvaraRadera
 7. Hoppas att du hittar ett i sommar. Jag gav 350 för mitt, o det är i jättefint skick.

  SvaraRadera
 8. Det är fler som alltid sneglar efter blombord men som du säger är de ofta i dåligt skick!

  SvaraRadera
 9. Glaset kan säkert vara fint att ha till en ensam blomma som flyter omkring i vattnet också!

  SvaraRadera
 10. Blombordet är så fint, vad duktig du är som kan pruta!
  Och gult är absolut en uppiggande färg på bloggen!

  SvaraRadera
 11. Är inte det lilla glaset en Puck från Reijmyre... Eller ser jag helt fel?

  SvaraRadera