5 april 2012

Torsdagens fynd


Efter avslutat kurs i Linköping igår hann jag med ett snabbt besök på Återvinningen. Detta resulterade i en solöga-ljuslykta (visst heter de så) samt en hel drös med plastägg som gav påskriset ett rejält färgsprakande lyft. Dessa två lampor fastnade jag också för, tänkte att de skulle kunna passa i hallen, som är så stor att det går åt två lampor. Och det är ju inte ofta man stöter på två likadana.
När jag köpt något som jag tror blir snyggt vill jag ha ordning på det direkt. Alltså gick hela gårdagskvällen åt att få lamporna på plats. Och efter isärskruvning, en välbehövlig disk och byte av direkt livsfarlig el så blev de så här läckra! 
Nu är min man inte riktigt lika överväldigad över dem, men han vänjer sig...


3 kommentarer:

 1. Jag håller med-lampan är så retro att jag tror att jag minns liknande från min barndom :)
  Och vad bra att du hittade dina ägg!
  Då fick du verkligen till det i riset(säger han som har två påsar ägg extra undanstoppade för "vid behov",,,)

  Påskhälsningar
  från Falun

  SvaraRadera
 2. Åh de där plastäggen... De påminner mig så om när jag var liten.
  Då hade mamma fortfarande kvar väldigt mycket grejer från 60 och 70-talet. Och senare fick hon en "rensa och släng-period" och det mesta hamnade i sopporna.. Plastägg, häftiga designvaser och allt möjligt fint.. Klart, då tyckte man ju inte att det var särskilt fint, men nu är de flesta grejerna hett eftertraktade ju. Tur att hon inte lyckades göra sig av med allt - nu får de kärlek och ny uppskattning i mitt hem! :)

  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 3. Visst är det en Solöga du hittat! :)
  Och bra fynd gjorde du, de där plastäggen gillar jag med.

  SvaraRadera