30 december 2012

Nu har jag också en låda!


Så var även det här året snart till ända Tänkte visa en sammanfattning av mina finaste fynd, men detta inlägg får vänta till nästa vecka någon gång. Jag måste först försöka komma ihåg vad som faktiskt inhandlats detta år, får absolut ta bloggen till hjälp, för mitt eget minne förlitar jag mig icke på! Veckan har inkluderat ett besök på Iittala outlet i Kosta. Där utökade jag min samling Kastehelmiljuslyktor med ytterligare två färger. Jag älskar dem!Två röda skålar fick följa med hem också. Jag tycker att de röda annars säljs hutlöst dyrt, men att få köpa den till halva butikspriset är väl ändå att anse som ett okej pris.Efter lite inspiration av "Den bruna maten" har jag själv önskat mig en röd receptlåda från 70-talet. Jag visste att mamma haft en, men frågan var om hon hade den kvar. När jag frågade sist, visste hon inte själv om hon slängt den eller ej. Vilket också medför att hon inte skulle sakna den om jag hittade den och tjuvade med mig den hem... 
Jodå, längst ner, längst in i ett köksskåp stod den. Som ny, knappast använd (kan inte förstå det...) Tänk, jag kan inte minnas att mamma nånsin använde sig av receptkorten i lådan och verkligen lagade nånting ur den. 
Men stod mitt på köksbänken gjorde den i flera år.Efter lite bläddrande bland korten föll min blick på ett kort under kategorin "Snabblagat och gott". Brinnande kärlek, kanske skulle vara något till nyårsfesten... Ändrade mig snabbt efter genomläsning av receptet. Brinnande kärlek visade sig inte vara någonting annat än potatismos (pulver) med baconbitar. De sistnämnda lagda i en käck ring runt om. Visserligen i nödfall helt ätbart, men att sätta det i samband med brinnande kärlek... Nja, det vet jag inte.
Nej det får bli något helt annat till nyårsmiddag imorgon. Goda vänner kommer hit och menyn är redan planerad. Och jag lovar, jag ska inte laga något från lådan!5 kommentarer:

 1. Åh vilken lycka! Brinnande kärlek...mumselimums :)
  En sådan låda vill jag också ha. Som icebraker på fester är den ju ett måste....eller att ha som tidsfördriv de kvällar man har tråkigt. Mycket skoj där minsann!

  SvaraRadera
 2. Jodå, en sådan låda fanns hemma hos mamma också :)
  Ha ett Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 3. Ja vad man får ångra mycket man kastat, visst hade både jag o min mamma lådan. Suck! Eva.

  SvaraRadera
 4. Jeg er på jakt etter en slik låda. Og jeg husker jeg var 16 og et halvt år, gikk på Husmorskole og skulle lage mat etter egen oppskrift. Moren til min kjærste hadde en slik låda, og jeg valgte å lage brennende kjærlighet :D Godt nytt år. Hilsen Grethe

  SvaraRadera
 5. Jag har inte heller nyttjat min "röda låda", men många recept lär nog funka fast de känns väl inte så spännande.
  Morsans röda är nog bortkastad för länge sen så jag spanande efter en hyfsad komplett sådan på loppis. De finns ju där och väntar ibland förgäves på nya ägare,,,och så kommer vi som uppskattar,,,! :)
  Gott nytt år!

  SvaraRadera