22 december 2012

Tomteparad

Nu när huset är julpyntat tänkte jag visa ett axplock av de tomtar som tas fram. Jag gillar inte när det är för mycket, och med tanke på att det faktiskt är tre kartonger med julpynt nere i källren så förstår ni att endast en bråkdel som får se dagens ljus denna julen.Två gamla kottetomtar som kör slädrace på hallbyrån. Den ena är från mormor och den andra från mamma.Plasttomte från 70-talet. Följde med när jag flyttade hemifrån.Kottetomte med läskigt ansikte, köpt på loppis.Den här plasttomtefamiljen tillhör mina favoriter. Fick några av farmor när jag var liten, resten har jag köpt på tradera.Den ena av dessa två tomtar har jag fått efter mormor. Kompisen hittade jag på loppis förra året. Jag kommer ihåg från när jag var liten, hur söt jag tyckte att denna tomten var, men jag fick aldrig röra den för mormor var rädd att nickefunktonen i huvudet skulle gå sönder. Så jag fick nöja mig med att bara titta. Men när inte mormor såg brukade jag försiktigt vicka på hans huvud.Tomteorkester i plast. Också från mormor. Garntomtar med gammalt, målat ansikte. Den lilla tomtepojken kommer från mormor och hyacintkrukan har jag fått efter farmor och farfar.En glad 70-talare till som jag snott hemma hos mamma och pappa.Ytterligare en gammal tomte från mormor. Bredvid står en miniatyrkopia av Liljanljusstakarna.Tokiga vättetomtar, från mormor (så klart!)
 En gammal kottetomte som jag kommer ihåg att mormor var mycket rädd om.Fulsöt piprensartomte.Den här familjen fyndade jag sjukt billigt på en loppis förra året. Jag har sett vad EN av dessa tomtar kan gå för på tradera...


Småtomtar, från farmor.


På bilden ser de stora ut, men de är inte mer än ca 2 cm höga. Och grymt söta.
6 kommentarer:

 1. Å, vad kul att få se plastisar å kottisar! Du har ju ändå en hyfsad samling måste jag säga,,,vill du ha mindre av allt så blir det väl snarare för mycket av allt i mitt senaste inlägg *ler*
  Vi har mycket gemensamt här! Det är svårt att ute en personlig favorit men kottetomten med det stränga ansiktet är en höjdare!
  Hoppas du/ni får en härlig jul!

  SvaraRadera
 2. Åh, alla dessa underbara tomtar. Favoriter här hemma är kott tomtar och piprensar tomtar.... Alla de har en alldeles speciell charm.... Tack för visningen!

  SvaraRadera
 3. haha, gillar slädracet på hallbyrån! så många fina tomtar, god jul till dig!

  SvaraRadera
 4. underbar tomtesamling du har! God Jul!

  SvaraRadera
 5. God jul och tack för en charmig nostalgisk tomteparad.

  SvaraRadera