9 juni 2012

Loppislördag


Idag var det Kisa BK:s årliga jätteloppis och jag var förstås på plats. Där brukar göra stora och många fynd så förväntningarna var höga. Hade tom fått med mig största sonen till bärhjälp.
Nu hade jag ju inte behövt någon hjälp att bära, för det enda jag köpte var denna ljuslykta från Gabriel! Iochförsig har jag ju en likadan redan, men det kan alltid vara bra att ha i reserv, speciellt när huset bebos av två katter som stundtals får en släng av ADHD eller nåt liknande och då vet man inte vad som går i kras.Sandra köpte denna stol för två selmor. Jättesnygg modell, men tyget är skitigt så den behöver kläs om. Väl hemma hos oss kom hon på att den nog skulle bli klumpig i hennes lägenhet o lämnade kvar den hos oss... ...och tog hem denna gröna, lite nättare fotölj istället! Helt plötsligt har jag en fotölj med skitigt tyg stående i min hall!


 Nej, loppisen i Kisa var en stor besvikelse, vi drog snart vidare till Djupdalens loppis som ligger på vägen in till Linköping. De har bara öppet lördagar under sommarmånaderna och där brukar jag alltid hitta nåt. Sedan ligger den så mysigt mitt inne i skogen, så det är härligt bara att åka dit och ta en fika. Idag fick bla denna fjäril från Norrmans följa med hem. Lite ljusstakar och annan "konst" som ska hänga på altanen. Bilder kommer när jag hängt upp dem, men idag regnar det så in i norden, det är inte läge att pimpa uteplatsen idag. Ett par maffiga, tyska vaser, det är saker man bara inte går förbi! Speciellt golvvasen föll mig väldigt i smaken.


                              

Jag hittade en glasljusstake också i en serie som jag samlat på mig en hel del vaser och skålar i. Kommer dessvärre inte ihåg vad den heter.


8 kommentarer:

 1. Det kanske går att skumtvätta fåtöljen? Annars är den nog rätt enkel att klä om, modellen var riktigt snygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bestämt mig för att klä om den, för tyget som är nu är i bedrövligt skick! Bilder kommer...

   Radera
 2. Det är alltid snyggt med flera ljusstakar/lyktor vaser tillsammans. En ensam kan i bland bli lite fjuttigt ;) Så det kan ju vara gott att ha två.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är det ju så att jag har 25 stycken i samma stil! jag har räknat dem och så många var de.

   Radera
 3. Den tyska golvvasen kändes verkligen maffig! Och hänkeln/örat är ju som pricken över i:et!!
  Ett plus för en till Gabriel-ljuslykta :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstod att både golvvasen och ljuslyktan skulle falla dig i smaken :)

   Radera
 4. Det är svårt det där, när en loppis brukar vara bra och så får man jättehöga förväntningar! Och visst är det alltid så att när man inte har bil eller bärhjälp med så hittar man en massa fint, men när man äntligen har hjäälp med sig så hittar man inte något...
  Lycka till med fåtöljfixet, hoppas få se något efterbild när den är omklädd. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att visa före o efterbilder när jag tar mig an fotöljen. :)

   Radera