23 juli 2015

Gästrummet so far

Nu har gästrummet så smått börjat ta form. Men ännu fattas tavlor och lite möbler till för att jag ska vara riktig nöjd.
Men jag kan ju visa hur det ser ut nu, hur långt vi har kommit.

Bäddsoffan och de två fotöljerna blev riktigt bra. Den senaste som jag slitit med nu i veckan och som blev klar igår kväll fick ljusare sittdyna fast i samma tygmaterial som övriga. Samma ljusgråa tyg är också kuddarna i soffan sydda med. Bordet hittade jag i Vimmerby för ett par veckor sedan.

Till vänster när man kommer in genom dörren står gungstolen och akvariemöbeln. Först tänkte jag att gungstolen också skulle få nytt tyg, men har ändrat mig. Tyget är fräscht, och jag tycker den blåa färgen bryter av lite. Den är för övrigt jätteskön att sitta i, och nu fick också läslampan komma fram som jag köpte på loppis för länge sedan men inte hade någon plats för just då.
 
Till höger om dörren står mitt sybord som jag fyndade för en tjuga (!) för ett par år sedan. Egentligen är det väl ett sminkbord, men här hemma rymmer det alla sysaker så alltså är det ett sybord.
Vitrinskåpet ovanpå står och väntar på två svarta stringgavlar som jag förhoppningsvis springer på jättebilligt på någon loppis ganska så snart, vi får väl se när det händer...
Sedan ska det upp på väggen över bordet är det tänkt.
 
Taklampan hittade jag också i Vimmerby för ett par veckor sedan, och jag tycker att den är SÅ snygg! Precis en sådan som jag var ute efter så när jag hittade den så var klart att jag slog till även om inte priset var något fyndpris. Jag vet att jag hade ångrat mig annars. 500 kronor fick jag ge för den.

Min trearmade lampa som jag haft i flera år fick också flytta upp. Här syns den mer och kommer mer till sin rätt än nere i gillestugan där vi inte är lika ofta.

 Fönstret har fått en kornisch och en fönsterlampa i teak och glas.

En liten prylhylla har fått komma upp på väggen. Den är också inköpt för länge sedan men jag har inte tidigare hittat någon plats för den så den har legat undanstoppad fram tills nu.
Här tycker jag att den pryder sin plats bra på de ännu så länge kala väggarna.

3 kommentarer:

  1. Dina gäster har det underbart, så fint =)

    SvaraRadera
  2. Så fint det blev!

    SvaraRadera
  3. WOW, vilken snygg taklampa! Och snyggt överhuvudtaget, allting!!

    SvaraRadera