25 februari 2012

En strålande bloggutmaning


Helgens bloggutmaning var ljusstakar, och ljusstakar, men främst ljuslyktor är vanligt förekommande föremål i vårt hus. Jag skulle vilja påstå att där det finns plats för en ljuslykta, där står det (eller hänger) också en ljuslykta. Och i köket finns ett skåp näst intill fullt med ljuslyktor som inte står framme just nu (platsbrist). Men jag ska inte tråka ut er med att fota ALLA mina ljulyktor o ljusstakar, då skulle dessutom med säkerhet bloggen braka ihop!
Utan här kommer några favoriter. Först några modeller i "string".
Ett par små Liljakopior. Lagom stora till julgransljus. 

 

Teakljusstakarna som jag köpte för inte så länge sedan.Dessa två år ett par favoriter som jag plockar fram varje vår.


Mina bruna ljuslyktor har jag ju visat ett antal gånger förut i bloggen, så jag nöjer mig med en idag. Det är en hängande, rätt så ovanlig variant från Gabriel. Tavlan i bakgrunden är av Poul Pava. En dansk konstnär som är min absoluta favorit. Någon gång när jag får mycket pengar ska jag köpa mig en stor tavla av honom som täcker halva vardagsrumsväggen.

6 kommentarer:

 1. Smides stakarna kan man väl aldrig bli less på... Finns ju i en uppsjö av olika former. De två påskliljorna har jag också några av. Kommer fram till Påsk.
  Jag saknar lilja stakarna - de är så söta. Måste skaffa....

  SvaraRadera
 2. Åh de där påsklilje-ljusstakarna har jag också ett gäng av och de åker fram någon vecka innan påsk varje år. De är aå fruktansvärt fina på något sätt!

  SvaraRadera
 3. Känner igen det där med att lyckas klämma in ljuslyktor överallt där de får plats och ändå ha ett helt skåp fullt med ännu fler... ;)
  Ljusstakarna i teak var jättevackra i formen!

  SvaraRadera
 4. Gillar verkligen dina påskljusstakar. Gult är en färg som nästan bara kommer fram till påsk här hemma. Men då gillar jag när den får framträda rejält som de gör med dessa finingar!

  SvaraRadera
 5. Lite snabb med kommentaren...den skulle inte vara anonym ;-)

  SvaraRadera