26 februari 2012

Se vad som lyste mot mig i dikeskanten idag!


Den första tussilagon! Frågar nån mej så är det den finaste blomman på hela året! När man hittar den så är våren på väg, för blommorna dom vet...
Idag har jag och tre av barnen varit på loppis i Linköpings konserthus. Det var trångt, varmt och jättemycket folk, och jag hade nästan ingenting med mig hem. :(En tysk vas fick följa med hem. Jag tyckte att dekoren var bekant......och mycket riktigt, efter lite letande i skåpen här hemma hittade jag "storasystern". De är rätt så fula var för sig, men tillsammans blir de dekorativa.En klädd, liten pall har jag länge varit på jakt efter. Och idag fann jag den här. Sitsen var klädd med guld(!)tyg, inte riktigt min smak, men lite nytt tyg är ju lätt att fixa till... ...hade lite brunt tyg över sedan jag klädde om stolen, och vips! så blev den så här snygg!Köpte också en broderad duk som säger "-Hej sjuttiotal!". Passar alltså som handen i handsken i mitt vardagsrum.

12 kommentarer:

 1. Idag hittade jag vintergäck som hade kommit upp i trädgården. Mums!

  SvaraRadera
 2. Åh, vad underbart! Jag är barnsligt förtjust i att hitta tussilago och andra vårblommor!

  SvaraRadera
 3. Tack! Det är såna här små Det blir en vår även i år - fast här uppe dröjer det nån månad till...

  SvaraRadera
 4. Vad underbart. Det är den blomma som man längtar mest efter att se efter de långa vintermånaderna. Så söt den blev i äggkoppen.

  SvaraRadera
 5. Härligt med vårtecken i Stockholm är gräsmattorna fortfarande täckte med snö. Vasen är kanske också ett vårtecken, grön och grann!

  SvaraRadera
 6. Underbart med vårtecken, jag har ännu inte sett något.

  SvaraRadera
 7. Åh tussilago - vårens första blomma! Man blir ju bara så glad när man upptäcker dom!

  SvaraRadera
 8. Vilket härligt vårtecken. Våren var här i helgen i GBG men idag verkar den ha gått i moln.

  SvaraRadera
 9. Vad bra pallen passade till din fåtölj!

  SvaraRadera
 10. Tussilago, så härligt! Jag tog en lång promenad i solen igår och spanade efter vårtecken men fick nöja mig med att snön nästan smält bort.
  Och pallen blev ju perfekt till fåtöljen, tur att du hade tyg kvar!

  SvaraRadera
 11. Delar med mig lite vårkänslor: ja, idag var det takdropp,solsken och vårdoft när jag gick från jobbet,,,
  Din "tussilago-i-kopp" är ett passande arrangemang!
  Men det lär väl dröja ett tag till? innan den första tussilagon syns i Falun :)

  Och vad bra att du fann en kompis till vasen för hittar du en tredje del ,och lägre, blir det en fint blickfång tillsammans.

  Din fynd-pall passar ju jättefint till fåtöljen! Ja, på bilden så "spretar benen" ju lika glatt som armstöden :)Kan inte bli bättre.
  (Det lilla blombordet åxå!)

  SvaraRadera
 12. en sådan pall klädde jag om härförleden, köpte galon i en välsorterad tygaffär och satte sedan fast med häftpistol. man måste ha tungan rätt i mun för att få till hörnen, se hur det blev på http://alltdetgamlagoda.blogg.se/2011/october/lordagens-inkop.html!

  SvaraRadera