19 februari 2012

Lördagstur till Norrköping


I helgen har vi haft största dottern hemma, så i lördags begav vi oss på en loppisrunda till den stora grannstaden norrut, Norrköping. Sandra var bla på jakt efter en snygg taklampa, och en sänglampa.
Själv hittade jag en maffig keramikplatta, gardintyg (skymtar till höger i bilden) samt ett rådjur till min Tore Borg-samling.Som genast blev hälsat välkommet till sin stora familj! Jag kan tillägga att jag inte har dem stående så här samlat och tätt i vanliga fall. Ställde ihop dem nu bara för at ta kortet.Några bokfynd blev det också. En kokbok från 1953, en antikbok"Antikt om några år". Den är skriven på 80-talet, så det som presenteras i boken som "morgondagens" antikviteter är faktiskt till viss del sådana prylar som vi idag  handlar på loppmarknader och mässor.
Jag som är ett stort fan av den Berglinska humorn blev extra glad när jag hittade en bok av dem som jag inte hade. Naturligtvis fick den följa med hem.Sandra, hittade hon något då? Ja, hon var nog den som fyndade mest av oss denna dag. Lite smått och gott, bla en sjukt snygg köksklocka, som jag lovade att överta om hon av en händelse skulle tröttna på den...En sänglamp hittade hon också för blott 35 riksdaler. Det var den väl värd?Men snyggast av allt var väl ändå denna taklampa? Den är jättemaffig och passade kanon i hennes lägenhet där det är ganska högt till tak.
13 kommentarer:

 1. Oj, vilken fin samlign djur du har. Taklampan en skönhet!

  SvaraRadera
 2. gillade både klockan och lampan. kommer bli grymt snyggt i hennes hem! :)

  SvaraRadera
 3. Finns det något bättre än gamla kokböcker? Jag kan bläddra i evigheter!

  SvaraRadera
 4. Jisses vilka fina fynd! Och jag blir alldeles kär i de fina djuren, de har jag aldrig sett förut! Jag förstår att du är nöjd!! Må så gott,
  Maria

  SvaraRadera
 5. Köksklockan verkar ju inte vara av en sort man tröttnar på, men om ni båda skulle göra det så finns jag här :-)

  SvaraRadera
 6. Verkligen en riktig fyndtur! Jag ringer dig när jag behöver tips om loppisar i dina trakter. Har lite dålig koll där ikring!

  Jag älskar din väggplatta med de tre blommorna och rådjuret tycker jag nog är det finaste i samlingen, fräckt med det orangea kring ögonen.

  Både sänglampa och taklampa är underbara! Jag fixade just en nu taklampa på auktion. Mon betalade jag 350 kr för, antar att er var lite billigare?

  SvaraRadera
 7. Ojojojojoj så mycket snyggt! Gillar såklart din Tore Borg-samling, rådjuret är så sött!
  Taklampan och köksklockan var galet snygga - och sänglampan är garanterat ett kap! Har jag inte fel för mig är den gjord av Hans Agne Jakobsson och därmed ganska eftertraktad. Jag skulle ge min högra arm för den tvåarmade varianten. Nästan. ;)

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 9. Vad kul att så många gillar fynden. Jag har fått lov av Sandra att fota hennes lägenhet o lägga upp här på bloggen. Den måste ses! Ska dit nästa helg så snart kommer bilder.
  Anna: Jag vet inte var du bor, men hör gärna av dig om du blir sugen på mina trakter. Att Sandra och jag kör vilse VARJE gång vi är i Norrköping bryr vi oss inte om, förr eller senare kommer man ju rätt. Och tack gode gud för att det finns GPS!
  Trillivippa: Då var 35:- inget överpris för lampan då... Jag har Googlat Hans Agne J, och det var många lampor av hans som jag skulle offra ena armen för!

  SvaraRadera
 10. Vilka fina fynd ni gjorde, både du och dottern.Keramiktavlorna och lamporna och allt det andra.
  Har inte fastnat för Tore borg-keramiken förut men rådjuret föll mej i smaken.Kul att hitta gamla böcker, dom är ofta billiga på loppis.Blev nyfiken på vad dom på 80-talet trodde skulle bli poppis i framtiden :-)
  Ser fram emot när din dotter visar sitt retrohem !

  SvaraRadera
 11. den där köksklockan övertar jag gärna som andre man efter dig, om du skulle tröttna på den! hehe.. väldigt fin!

  SvaraRadera
 12. Är sänglampan märkt AHJ ?
  De brukat felaktigt säljas på Tradera som Hans-Agne lampor.
  Hur som helst är han inte pappa till denna, men den är fin ändå!

  SvaraRadera