15 juli 2012

Borta bra, men hemma bäst Nu är vi hemkomna efter en vecka i danska Lökken. Det har varit härligt, men visst är det ändå så att det är också ganska skönt att komma hem. Det tar på krafterna att vara på semester! Vädret har varit växlande o vädergudarna har spelat oss spratt både en och två gånger då vi har både sönderbränt oss i solen på stranden (det blåste o jag tänkte inte på att solen faktiskt tar då också) och fått rusa till bilen i plötsligt hällregn (solen sken ju för 5 minuter sen...)Det sägs att ljuset i Skagen är något alldeles extra, men Lökkens omgivningar gick inte heller av för hackor. Jag har tagit många fina bilder där. Ett alldeles utmärkt tillfälle att experimentera lite med min nya kamera.Rubjerg Knude fyr utanför Lönstrup. Väl värd ett besök, sandbergen runtomkring är enorma! Blev det några danska loppisbesök då, kanske ni undrar. Jomenvisst, första loppisen avverkades när vi bara varit en knapp timme i Danmark, på väg mellan Fredrikshamn o Lökken. Där köpte jag fem av dessa kryddburkar, de andra hittade jag senare under veckan. Nu har jag en liten kryddburksamling, precis som jag ville! Även ett par danska, maffiga ljuslyktor hittade jag. De två i förgrunden är precis så groteskt stora som de ser ut, det är den blåa som är i "normalstorlek". Visst är de läckra?
Även i Danmark kunde man hitta tyska vaser. Jag gillade glasyren på denna.Och kolla här! En plåtbricka i en färg som jag inte hade innan! Jag visste inte ens att de fanns i grönt!Hej o välkommen sa de andra brickorna i stapeln! Nu kan jag baka bullar o sju sorters kakor och servera dem på varsitt fat!På samma loppis som jag köpte brickan hittade jag även denna lampa. Jag har ingen aning om var jag ska ha den, men den är så otroligt snygg att jag hade ångrat mig djupt om jag inte köpt den. På prislappen stod det 125:-. I vanliga fall, hemma i Sverige brukar jag ju försöka pruta, men eftersom min danska inte är den bästa, och priset ändå var helt okej tänkte jag snällt betala vad hon ville ha för lampan o brickan. När jag fick båda för 100:- jämt blev jag förstås jätteglad. Hon såg nog att grejorna kom i rätta händer!På en bakluckeloppis i Lönstrup köpte jag denna gulliga gräddkanna med plasthandtag.


I en stor lada där alla grejor kostade 20 kronor styck letade jag fram denna läckra vattenkanna.Extra roligt att hitta den, efterson "lillasystern" redan stod hemma och väntade. Visst är de fina tillsammans?

4 kommentarer:

 1. Åh, vad kul att se din samling av brödfat. Och dessutom i olika färger! Ja, jag hoppas att du kan få ha tillfälle att bulla upp var och en :)
  Din vattenkanna är riktigt fin: Påminner om platskålar som jag har och en fönsterampel,,,men en kanna slår ju det!
  Välkommen hem!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Är det fallskärmshoppare "på riktigt" vid fyren?
  Vilken vacker och häftig bild!
  Roliga fynd också.
  Berit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är på riktigt, och jg är riktigt stolt att jag fick till en så läcker bild!

   Radera
 3. Så kul att du fyndade så mycket i Danmark, och till och med sånt du var på jakt efter!
  Sånt ger ju semesterresan en extra knorr.

  SvaraRadera