24 juli 2012

Road-trip


Igår trotsade vi det blåsiga vädret och gav oss ut på en liten roadtrip i omgivningarna. Runt en sväng i Östergötland samt ner till Gränna för obligatoriskt polkagrisinköp. På vägen passerade vi metropolen Mjölby där vi hann med både en god och näringsrik lunch på en av ortens pizzerior samt lite shopping i byns galleria.
Naturligtvis bjöd dagen på ett och annat stopp vid loppisar utmed vägen, ni trodde väl inte annat!
På ett ställe alldeles intill Gränna, i en skitig lada hittade jag en hel hög med gamla "femtiotalstavlor". Ni vet den sorten som är målade med nån sorts fetkrita på svart. De flesta var dock lite väl illa åtgångna, att ligga i en fuktig lada i säkert ett par år sätter sina spår,  men en fick följa med hem. Gillade det "våriga" motivet.


Här är dagens övriga "fynd" samlade. Ett par vaser från Tilgmans, en keramikplatta från Ninnie (de börjar bli många nu) samt ett gäng dukar. Och ni ser rätt, en har julmotiv! Det gäller att börja i tid, snart är vi där...


De två nya vaserna gjorde ju att Tilgmans-samlingen på hyllan blev riktigt dekorativ. Och det finns plats för flera...

2 kommentarer:

  1. snygg vas-samling!Hardanger-dukarna ser fina ut!

    SvaraRadera
  2. Man vet aldrig var man gör sina fynd - och det är alltid kul att ha med något man loppat från olika platser man besökt som ett fint minne. De nya Tilgmans-vaserna var jättesnygga!
    Och visst är sommaren den bästa säsongen att fynda julpynt! :)

    SvaraRadera