28 juli 2012

Erikshjälpen i Vimmerby


Efter att i torsdags ha släppt av maken och minsta sonen i Vimmerby för 4-dagars fotbollscup hann jag med ett stopp på Erikshjälpen där innan jag begav mig hemåt. En orange våffelvas för 15 pix stod och väntade på mig på en av hyllorna. Jag smög snabbt ner den i korgen, lite förvånad över att ingen annan tagit den innan mig.På en annan hylla stod 4 stycken Solöga och flörtade med mig. Nu är det ju så att jag redan har två stycken i denna färgen, men till det priset (18 kr/st) tyckte jag inte att jag kunde lämna kvar dem... Så nu är halvdussinet komplett.Ett karottunderlägg i string/plastband. Snyggt och användbart.En blå-turkos tysk vas fångade mitt öga med sina pigga färger. Tyckte att jag kände igen den nånstans ifrån... Och när jag fick titta runt lite härhemma ficj jag se att jag redan hade en fast i grön-bruna nyanser. Kanske finns de i fler färger?
Det var allt för denna gången. Den senaste veckan har varit ganska tung här hemma. Våra två kaniner har varit tvugna att avlivas bara med ett par dagars mellanrum. Först Theo som hade något fel i sin mun, kanske en tumör. Sedan Greta som vi fick avliva igår i sviterna efter en födsel som gick galet. Fast det "bara" var kaniner så saknar jag dem jättemycket. Speciellt Greta som jag haft sedan hon var en liten "dunboll" som fick plats i ena handen.

Theo och Greta


5 kommentarer:

 1. Vilka fynd du gör! Så tråkigt med kaninerna :(

  SvaraRadera
 2. Jättekul att se den blå västtyska vasen i en annan modell. Och våffelvaser är så fina, vilket fynd!

  SvaraRadera
 3. Så sorgligt med kaninerna.
  Desto trevligare då med loppisfynden.Jag hittade min första Solöga häromveckan på en loppis i Småland så vi får väl se om det blir en samling där också.

  SvaraRadera
 4. Jättetråkigt att höra om kaninerna. Är ju så jobbigt när ens husdjur går bort. Vet hur det känns:(
  Våffelvaserna du hittade var ju jättefina och även de läckra Solöga lyktorna. Jättefint!

  SvaraRadera
 5. Jättefina loppisfynd, måste vara maffigt med så många Solögon tillsammans!
  Och hemskt jobbigt med kaninerna, jag har själv en katt som är nyopererad och det är verkligen tufft känslomässigt.

  SvaraRadera