20 juli 2012

Fyra glas


Ja, i onsdags var det loppisrunda för mig och tjejerna. Jag var sjukt sugen på att göra fynd, massvis skulle jag handla, det hade jag bestämt!
Så vad hade jag då med mig hem? Fyra stycken glas, (och fyra böcker men de var inte tillräckligt retro för att räknas) och det var allt! Jag fick ju inte direkt ryggskott av att släpa hem alla fynden om vi säger så...
Visserligen var det en glasmodell som jag letat ett tag efter. Mormor hade sådana och jag har ångrat grymt att jag inte sparade dem.


Sedan har tillbringaren stått i skåpet ett tag och längtat efter sina glas. Nu ska jag bara spana efter fler.Nu har snart halva min semester passerat, och de dagar det inte regnat kan man lätt räkna på ena handens fingrar. Jag är så grymt trött på det! Men det hjälper ju inte att sura, man får ju en massa annat gjort som man inte skulle ha hunnit med annars. Som att sätta upp den skitsnygga lampan jag köpte i Danmark.
Efter att ha gått runt i hela huset och "provhängt" den i alla fönster föll lotten på köksfönstret. Två skomakarlampor från nittiotalet fick ge vika, så egentligen var inte valet så svårt. Och i köksfönstret ser vi ju den varje dag. Den ger ett jättemysigt sken, speciellt när det regnar ute...En skruttig prylhylla som jag köpte för ett tag sedan har också fått ytbehandling (den blev som ny) samt fått komma upp på väggen. Nu vet jag inte om jag är helt nöjd med valet av prylar i den, men det får duga tills jag kommer på något annat.
Sedan har Oskar och jag bakat en vinbärskaka idag.
Vad jag ska göra imorron vet jag inte... 

8 kommentarer:

 1. Det låter ungefär som den loppisrunda jag och min kompis gjorde förra sommaren, jag kom hem med 4 tallrikar och några små dockpallar (till blommor egentligen tror jag) :/ De bästa fynden gör man nog när det inte är planerat. Du hittade i alla fall lite :)Lampan är jättesnygg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, du har rätt, fynden kommer inte på beställning. Och just dessa glas har jag ju faktiskt letat efter ett bra tag.

   Radera
 2. Jag håller med Helena - en superstilig lampa!
  Och just sådana här saftglas som lyser upp sommaren är så trevliga,,,
  Jag har en blommig karaff som väntar på sina glas och som jag hoppas och tror ska plötsligt stå på ett bord och är bara såååå billiga :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är lampan snygg? O nu har jag kommit på att jag vill ha en kornisch (stavas det så?) i köksfönstret att fästa gardinerna i. Skulle passa jättebra till lampan. Hoppas du hittar dina saftglas. Ha det bra :)

   Radera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Glasen är ju bara underbara och kannan förstårs.

  SvaraRadera
 5. Ja vart fasen tog solen vägen? Vi åker för att leta efter den nu på söndag.
  Lampan tycker jag också är en liten pärla.

  SvaraRadera
 6. Glasen är så härligt sommriga!

  SvaraRadera